Cel puţin doi indivizi au atacat autocarul Stelei

Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Gavrilă Pop, a declarat, joi, că există "cel puţin doi indivizi" implicaţi în incidentul în care autocarul Stelei a fost atacat cu o piatră, în urmă cu două zile, şi în urma căruia Pawel Golanski a fost rănit la cap.

18 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi indivizi au atacat autocarul Stelei

Cel puţin doi indivizi au atacat autocarul Stelei (Imagine: Mediafax Foto)

"De această activitate se ocupă Poliţia Sectorului Ilfov. Noi i-am sprijinit cu date şi informaţii, cercetările sunt foarte avansate pentru că le-am acordat tot sprijinul. Există multe probe şi cred că în scurt timp vor fi depistaţi indivizii. Ne-a preocupat foarte mult acest eveniment prin urmările pe care putea să le aibă. Este vorba de cel puţin doi indivizi care au comis această faptă", a declarat Pop, cu ocazia şedinţei tehnice dinaintea derbiului Steaua-Dinamo, care a avut loc, joi, la sediul Jandarmeriei.

Autocarul cu care echipa Steaua se deplasa, marţi, la Buzău, pentru meciul cu Gloria, a fost atacat cu pietre la ieşirea din Bucureşti, incident în urma căruia fundaşul polonez Pawel Golanski a fost rănit la cap, fiind necesar ca sportivul să fie transportat la Spitalul Militar din Capitală.

Poliţiştii ilfoveni au deschis o anchetă în acest caz, constatându-se că bărbatul care a aruncat piatra a plecat imediat de la locul incidentului cu un microbuz. Un microbuz cu fani dinamovişti ce se deplasa, marţi, spre Galaţi, a fost oprit de poliţişti la intrarea în Urziceni, pe DN2, toate persoanele care se deplasau cu acesta fiind duse la poliţiei pentru audieri.

Potrivit unor surse din Poliţia judeţului Ilfov, până în prezent, nu au fost identificaţi autorii agresiunii, toate cele 12 persoane care au fost audiate de poliţişti negând faptul că au fost implicate în acest incident.

Poliţiştii ilfoveni s-au deplasat, joi, la Stadionul Steaua, pentru a obţine informaţii de la jucătorii stelişti, aflaţi în catonament, în legătură cu incidentul petrecut în urmă cu două zile. Jucătorii Stelei se află în cantonament, unde pregătesc partida cu Dinamo, programată vineri, de la ora 21.00, în cadrul etapei a XXX-a din Liga I.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Buftea fac cercetări într-un dosar penal constituit în urma incidentului de marţi, ancheta vizând infracţiunile de lovire şi de distrugere.

În urma scandalului provocat de atacarea autocarului echipei Steaua, s-a creat un dosar penal pe rolul Parchetului Judecătoriei Buftea în care sunt cercetate "o infracţiune de lovire şi o infracţiune de distrugere", a declarat, joi, petru MEDIAFAX, Minodora Basma, purtătorul de cuvânt a instituţiei.

Potrivit sursei citate, miercuri, poliţiştii din Voluntari au cerut un număr unic de dosar în care să fie cercetate aceste fapte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici