Cele mai bune rezultate din istorie. David Popovici la sosirea în ţară: Obiectivul meu este să devin cel mai bun

Delegaţia României la Campionatul European de înot în bazin scurt de la Kazan s-a întors luni în ţară. David Popovici a obţinut medalie de aur la 200 de metri liber, iar Robert Glinţă o medalie de argint la 100 m spate şi una de bronz la 50 m spate.

350 afișări
Imaginea articolului Cele mai bune rezultate din istorie. David Popovici la sosirea în ţară: Obiectivul meu este să devin cel mai bun

Cele mai bune rezultate din istorie. David Popovici la sosirea în ţară: Obiectivul meu este să devin cel mai bun

Delegaţia României a fost întâmpinată la Aeroportul Henri Coandă de Eduard Novak, ministrul Sportului, alături de reprezentanţi ai Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi ai cluburilor unde sunt legitimaţi sportivii.

Ediţia de la Kazan a fost cea mai prolifică pentru România din istoria de 25 de ani a întrecerilor continentale în bazin scurt.

„Iată că aceşti sportivi, în ciuda condiţiilor grele, cauzate de pandemie, şi-au atins obiectivul şi la Jocurile Olimpice, şi la aceste Campionate Europene. După toţi aceşti ani în care, din păcate, sportul românesc a fost în derivă, ei au reuşit să demonstreze că merită tot sprijinul nostru. Acest sprijin va veni prin Strategia Naţională pentru Sport, care înseamnă asumarea de către Guvern a sportului românesc ca prioritate. Voi fi mereu alături de aceşti sportivi, de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, şi vreau să le mulţumesc tuturor - sportivi, antrenori, staff tehnic, doamnei Potec şi cluburilor - pentru eforturile făcute” a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului.

„La Tokyo am învăţat să-mi stăpânesc emoţiile. Mă bucur că am ieşit campion european în bazin scurt, însă au lipsit mulţi dintre adversarii mei. Obiectivul meu este să devin cel mai bun”, a declara David Popovici.

„Sunt mândru de David, o adevărată performanţă. Mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat! Performanţele noastre au fost extraordinar de bune. Ne bucurăm că reuşim să îndreptăm înotul românesc spre cote cât mai înalte. Performanţa mea este una deosebită, m-am întrecut pe mine însumi. A fost şi o experienţă amuzantă pentru mine, ştiam că nu am nimic de pierdut şi am arătat potenţialul pe care îl am”, a spus Robert Glinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici