CFR Cluj a debutat cu o victorie în grupa K a Ligii Europa

Formaţia CFR Cluj a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa daneză FC Copenhaga, într-un meci din prima etapă a grupei K a Ligii Europa.

34 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj a debutat cu o victorie în grupa K a Ligii Europa

CFR Cluj a debutat cu o victorie în grupa K a Ligii Europa (Imagine: Tasnadi Erika/Mediafax Foto)

Golurile au fost înscrise de Culio '53 şi Traore '75.

CFR Cluj a debutat cu o victorie în grupa K a Ligii Europa

CFR a deschis scorul în minutul 53, când Peralta a executat scurt o lovitură liberă, până la Culio, iar argentinianul a şutat periculos, sub bară, fără nicio speranţă pentru portarul Wiland. Elevii lui Antonio Conceicao au majorat scorul în minutul 75, când Traore a luat o acţiune pe cont propriu, din apropierea liniei de aut, lateral stânga, a pătruns central în careu, şi a înscris cu un şut puternic, sub bară.

În minutul zece, Dubarbier a pătruns în careu, depăşindu-l pe Pospech, dar şutul său a fost respins în faţă de portarul Wiland, de unde Kone n-a reuşit să reia precis. Deac a şutat periculos 18 minute mai târziu, însă balonul a trecut puţin pe lângă vinclul porţii daneze.

Danezii au replicat cu trei minute înainte de pauză, când Santin s-a debarasat de marcajul lui Cadu, a şutat la colţul lung, însă mingea a ocolit stâlpul porţii lui Nuno Claro.

Clujenii au încheiat prima repriză în careul advers, de unde Kone, Dubarbier şi apoi Deac nu au reuşit să aducă deschiderea scorului.

Portughezul de pe banca CFR-ului, Antonio Conceicao, a fost nevoit să opereze prima schimbare la pauză, Kone părăsind terenul accidentat şi fiind înlocuit cu Traore Lacina.

În partea secundă, oaspeţii s-au menţinut departe de poarta lui Nuno Claro, cu excepţia ocaziilor lui Santin - lovitură de cap pe lângă poartă - şi Sionko, reluare acrobatică, respinsă de portarul "feroviarilor".

CFR a avut ocazia de a face 3-0, dar şutul lui Deac, din 16 metri, a lovit bara transversală.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 2. Tony, 20. Cadu, 15. Alcantara, 4. Panin - 6. Mureşan - 77. Deac, 19. Culio, 8. Peralta (31. Dani '77), 7. Dubarbier (23. Mara '53) - 17. Kone (9. Traore '46). Antrenor: Antonio Conceicao

FC Copenhaga: 21. Wiland - 2. Pospech, 12. Larsson, 15. Antonsson, 17. Wendt - 20. Vingaard (24. Sionko '62), 16. Kristensen (27. Delaney '77), 13. Hutchinson, 8. Kviet - 7. Ailton (14. N'Doye '28), 11. Santin. Antrenor: Stale Solbakeen

Cartonaşe galbene: Mureşan (67) / Kvist (48), Kristensen (74)

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Bulgaria, cu Aleksei Kulbakov la centru, ajutat la cele două linii de Viachaslau Bykov şi Stanislau Savitski. Arbitri adiţionali au fost Valery Vialichka şi Vital Sevastsyanik (Bulgaria), iar rezervă Sergey Tsinkevich. Delegatul UEFA la acest meci a fost desemnat turcul Mehmet Onen, în timp ce observator de arbitri a fost sârbul Zoran Petrovici.

La meci au asistat 8.414 spectatori care au aplaudat la scenă deschisă victoria obţinută de Dinamo în meciul din deplasare cu Sturm Graz şi egalul înregistrat în partida Ajax Amsterdam - FC Timişoara.

CFR Cluj a debutat cu o victorie în grupa K a Ligii Europa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici