Chelsea, aproape de a-l transfera pe Kaka, de la AC Milan

Fotbalistul brazilian al echipei AC Milan, Kaka, este aproape de un transfer la Chelsea, pentru o sumă record de 100 de milioane de euro, a anunţat, sâmbătă, publicaţia The Guardian, care adaugă că "negocierile sunt într-un stadiu avansat".

18 afișări
Imaginea articolului Chelsea, aproape de a-l transfera pe Kaka, de la AC Milan

Chelsea, aproape de a-l transfera pe Kaka, de la AC Milan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul îl citează pe consilierul personal al jucătorului, Diogo Kotscho, potrivit căruia situaţia actuală este "diferită" de cea de anul trecut, când AC Milan a refuzat o ofertă de 90 de milioane de euro pentru Kaka, venită de la Real Madrid.

"Este pentru prima oară când vom ajunge cu adevărat la un acord. Din cauza situaţiei actuale de la AC Milan, acordul este bun pentru toate părţile, Chelsea este clubul unde el trebuie să fie acum. Acolo se construieşte o echipă care să câştige totul", a declarat Kotscho.

AC Milan va evolua în sezonul 2008/2009 în Cupa UEFA, după ce s-a clasat pe locul 5 în Serie A în stagiunea trecută, ultimul loc de Liga Campionilor fiind adjudecat de echipa lui Adrian Mutu, Fiorentina.

Un eventual transfer al lui Kaka la Chelsea ar putea doborî recordul stabilit odată cu trecerea lui Zinedine Zidane de la Juventus Torino la Real Madrid, contra sumei de 75 de milioane de euro.

Kaka, în vârstă de 26 de ani, a declarat întotdeauna că nu intenţionează să plece de la AC Milan, club cu care mai are contract până în 2012. Totuşi, Chelsea îi va face o propunere salarială de nerefuzat şi o primă la instalare de 15 milioane de euro, iar în plus brazilianul ar putea fi tentat să lucreze sub comanda noului antrenor al formaţiei engleze, compatriotul său Luiz Felipe Scolari. Sub comanda lui Scolari, Kaka a debutat în reprezentativa Braziliei în 2002, la Cupa Mondială din Japonia şi Coreea de Sud.

Totodată, Kaka ar fi fost deranjat de politica dublă de la AC Milan, club care a refuzat să-i permită să participe cu selecţionata Braziliei la Jocurile Olimpice de la Beijing (8-24 august), dar care i-a permis acest lucru lui Ronaldinho, abia transferat de la FC Barcelona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici