Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după 7 ani de absenţă

  • Chelsea Londra s-a calificat miercuri seara în sferturile de finală.
  • Şi-a adjudecat ambele meciuri ale dublei cu Atletico Madrid.
  • Chelsea a ajuns pentru prima dată în această fază a competiţiei, după 7 ani.
226 afișări
Imaginea articolului Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după 7 ani de absenţă

Atletico Madrid părăseşte pentru prima dată Liga Campionilor pierzând ambele manşe într-o fază eliminatorie a unei competiţii europene.

Ultima dată când Chelsea reuşea performanţa de a accede în sferturile de finală ale Champions League a fost în sezonul 2013-2014, sub conducerea lui Jose Mourinho.

După ce în tur câştigaseră în deplasare la Atletico cu 1-0, elevii lui Thomas Tuchel au făcut o primă repriză prudentă. Golul liniştii în Stamford Bridge a fost opera unui contraatac de manual, purtat de Kai Havertz şi Timo Werner, ultimul pasând excelent printre mai mulţi fundaşi, în faţa porţii, pentru marocanul Hakim Ziyech, care a înscris pe sub portarul Oblak, în minutul 34.

Cu câteva minute înainte însă, madrilenii au revendicat o lovitură de pedeapsă, după pătrunderea în careu a lui Yannick Carrasco, tras uşor de tricou de căpitanul Cesar Azpilicueta.

În repriza secundă madrilenii nu au arătat că ar fi capabili să marcheze cele două goluri necesare calificării, chiar dacă au avut o posesie uşor mai bună. Mai mult, oamenii lui Tuchel au trecut pe lângă golul doi în alte două rânduri, Oblak fiind cel care a reuşit să împiedice majorarea scorului în ultimă instanţă.

În minutul 83, Stefan Savic a fost eliminat pentru un fault dur. A fost pentru el al treilea cartonaş roşu în Champions League, doar alţi trei jucători reuşind contraperformanţa de a obţine chiar patru cartonaşe roşii, în istoria competiţiei, aceştia fiind Zlatan Ibrahimovic, Edgar Davids şi Sergio Ramos.

Chelsea a dat lovitura de graţie în al 4-lea minut suplimentar de joc, Christian Pulisic, ducând mingea în faţa porţii pentru Emerson, care a marcat pentru 2-0.

Chelsea se califică în sferturile de finală şi rămâne neînvinsă în ultimele 13 meciuri, din toate competiţiile, de când Thomas Tuchel a preluat conducerea echipei. Acesta a şi bătut astfel recordul de invincibilitate la debut din istoria clubului londonez, precedenta performanţă aparţinându-i lui Luiz Felipe Scolari, cu 12 meciuri, în 2008.

Mai mult, sub conducerea sa, Chelsea nu a primit gol în 11 din cele 13 meciuri pe care le-a condus, de la instalarea sa în ianuarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici