Jocurile olimpice 2022  China este acuzată că nu respectă drepturile omului în cazul sportivilor izolaţi din cauza COVID

Este vorba despre sportivii care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.

1411 afișări
Imaginea articolului China este acuzată că nu respectă drepturile omului în cazul sportivilor izolaţi din cauza COVID

Se înmulţesc plângerile în ceea ce priveşte condiţiile pe care le găsesc sportivii în spaţiile de izolare COVID pregătite de organizatorii competiţiei. Antrenorul echipei de hochei masculin a Finlandei a acuzat China că nu respectă drepturile omului, anunţă Reuters. Duminică, antrenorul Jukka Jalonen a spus că sportivul Marko Anttila „nu a primit mâncare bună” şi este foarte stresat.

„Ştim că este complet refăcut şi pregătit să plece şi, de aceea, ne gândim că dintr-un anume motiv, China nu-i respectă drepturile esenţiale şi nu este o situaţie plăcută”, a spus antrenorul prin intermediul unei conferinţe online.

Antilla nu mai este infectat, dar este ţinut în continuare în izolare după ce a fost testat pozitiv COVID în urmă cu 18 zile, a explicat şi medicul echipei.

Reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Hochei se vor întâlni cu membrii Comitetului Olimpic pentru a discuta despre Anttila şi alte cazuri asemănătoare.

Peste 350 de participanţi la Jocurile Olimpice, inclusiv zeci de sportivi, au fost testaţi pozitiv după ce au ajuns în China. Ei pot părăsi hotelurile folosite pentru carantină doar dacă nu mai au simptome şi au rezultate negative la două teste PCR făcute în 24 de ore.

Mai mulţi participanţi s-au plâns de condiţiile din izolare, dar şi de procedurile confuze stabilite de chinezi. Organizatorii au anunţat că analizează plângerile formulate.

„Suntem în curs de a răspunde acestor plângeri”, a declarat Zhao Weidong, purtătorul de cuvânt al JO 2002.

El a adăugat că organizatorii nu le vor permite sportivilor aflaţi în carantină să comande mâncare din alte părţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
covid,
sportivi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici