Chinezul Zhang Zhizhen obţine prima victorie la un Masters 1000. Murray eliminat de la Madrid

Jucătorul chinez de tenis Zhang Zhizhen a obţinut joi prima sa victorie în turneul ATP Masters 1000, trecând de austriacul Jurij Rodionov, jucător venit din calificări, cu 7-6(6), 6-4, la Mutua Madrid Open. Andy Murray a suferit o înfrângere în primul tur şi părăseşte competiţia.

172 afișări
Imaginea articolului Chinezul Zhang Zhizhen obţine prima victorie la un Masters 1000. Murray eliminat de la Madrid

Chinezul Zhang Zhizhen obţine prima victorie la un Masters 1000. Murray eliminat de la Madrid

Jucătorul în vârstă de 26 de ani, care îşi face debutul la Madrid, a revenit de la un break în primul set şi a salvat o minge de set la 5-6 în tie-break-ul primului set pentru a trece în avantaj. Apoi a reuşit 12 lovituri câştigătoare în setul al doilea şi a obţinut break-ul decisiv în al cincilea game pentru a avansa după o oră şi 33 de minute.

Cu prima sa victorie la nivel de turneu din acest sezon, Zhang a urcat patru locuri, ajungând pe locul 95 în clasamentul ATP Live Rankings. Anul trecut, el a devenit primul chinez care a intrat în Top 100 mondial, înainte de a ajunge în februarie pe locul 91, cel mai înalt din carieră. Zhang îl va înfrunta în turul al doilea pe canadianul Denis Shapovalov.

Înntr-un alt meci al zilei la Madrid, italianul Andrea Vavassori, venit din calificări, a obţinut cea mai importantă victorie din cariera sa, trecând de dublul campion de la Madrid, Andy Murray, cu 6-2, 7-6(7), pentru a ajunge în turul al doilea.

Vavassaori a servit bine şi a jucat eficient la fileu pe tot parcursul confruntării de o oră şi 33 de minute, câştigând 76% (13/17) din punctele de la fileu. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a irosit un avantaj de break în setul al doilea, dar şi-a păstrat cumpătul în tie-break pentru a obţine prima sa victorie la ATP Masters 1000, la a cincea minge de meci.

"Este un vis devenit realitate", a declarat Vavassori, citat de site-ul oficial ATP. "Să joc la un turneu ca acesta, pe un teren ca acesta, împotriva unui adevărat campion ca el. I-am urmărit întreaga carieră. Este un erou pentru toată lumea din circuit. Cred că până în a doua jumătate a setului secund am jucat cel mai bun tenis din viaţa mea. Apoi au apărut nervii, dar la final, doar bucurie."

Italianul, care a urcat 23 de locuri, până pe 141 în clasamentul ATP Live Rankings, îl va înfrunta în continuare pe Daniil Medvedev, numărul 3 mondial. Cea mai mare victorie a lui Vavassori înainte de victoria împotriva lui Murray, nr. 52 mondial, a fost împotriva lui Nicolas Jarry, pe atunci nr. 59 mondial, la Marrakech.

Germanul Jan-Lennard Struff l-a învins pe Lorenzo Sonego cu 6-3, 6-1 şi a obţinut a patra victorie pe zgură împotriva unui jucător din Top 50 a sezonului. Numărul 65 mondial, care a ajuns până în sferturile de finală la Monte-Carlo la începutul acestei luni, joacă în continuare cu americanul Ben Shelton de la #NextGenATP.

Japonezul Yosuke Watanuki, venit din calificări, l-a învins pe Corentin Moutet cu 6-3, 6-3, în timp ce Cristian Garin a trecut de Marc-Andrea Huesler cu 7-6(5), 6-2. Pedro Cachin l-a învins pe Abdullah Shelbayh, iordanianul beneficiar al unui wild card, cu 6-1, 6-4, iar Marcos Giron a trecut de Nuno Borges cu 6-2, 7-6(7).

În sesiunea de seară, sârbul Lajovic l-a învins pe australianul Kublev, cu 6-3, 6-3, în timp ce spaniolul Zapata Miralles a trecut în trei seturi de americanul McDonald, cu 3-6, 6-3, 7-6 (4), iar rusul Karatsev s-a impus cu 7-6 (5), 7-5, în faţa sârbului Laslo Djere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici