Chivorchian: Arbitrii din Italia, Germania, Franţa sau Spania pot fi lectori pentru cei din România

Preşedintele executiv al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat, joi, că arbitrii din ţări precum Italia, Germania, Franţa sau Spania, delegaţi să conducă partide din Liga I, pot fi lectori pentru cei din România.

15 afișări
Imaginea articolului Chivorchian: Arbitrii din Italia, Germania, Franţa sau Spania pot fi lectori pentru cei din România

Chivorchian: Arbitrii din Italia, Germania, Franţa sau Spania pot fi lectori pentru cei din România (Imagine: Mediafax Foto)

"Atunci când aduci o brigadă din străinătate ei trebuie să fie de pe lista FIFA, care au dus jocuri grele în ţările din care provin. Dacă aduci arbitri din ţări precum Italia, Germania, Franţa sau Spania, aceştia pot fi şi lectori pentru cei de la noi din ţară. De aceea am şi specificat ţările din care ne dorim arbitri străini. Când vorbeam despre criza arbitrajului românesc mă refeream la modul general, nu doar la o etapă. Arbitrajul românesc se poate baza astăzi pe patru sau cinci arbitri care pot conduce meciuri din campionat. Printre aceştia se află şi Cristi Balaj, doar că mai prinde şi câte o zi când nu e în formă", a spus Chivorchian.

Oficialul clubului timişorean a precizat că aceia care conduc arbitrajul românesc nu trebuie să se simtă jenaţi când sunt nevoiţi să cheme o brigadă din străinătate.

"Comisia de arbitri va trebui să muncească 2-3 ani până va forma brigăzi care să poată să ducă un campionat. Cluburile din România au adus jucători străini despre care ele cred că pot duce un campionat întreg. Aşa trebuie să facă şi comisia de arbitri, când vede că nu poate duce un campionat cu arbitrii din ţară. Dacă vezi că într-o etapă nu ai suficienţi arbitri, nu trebuie să-ţi fie jenă să recunoşti şi să spui că aduci 2-3 brigăzi de afară. Aşa facem şi noi la cluburi. Investim în centrele de copii şi juniori, iar în viitorul îndepărtat să putem folosi propriii copii", a adăugat preşedintele clubului FC Timişoara.

În ceea ce priveşte partida pe care FC Timişoara o va disputa, în deplasare, cu FC Braşov, în etapa a XVII-a a Ligii I, Chivorchian speră ca brigada de arbitri să fie corectă: "Încă de la începutul campionatului am făcut o adresă prin care solicitam ca la jocurile cu anumite echipe, inclusiv cu FC Braşov, să fie desemnaţi arbitri străini. Sunt convins că cei de la Braşov nu au făcut acest demers şi atunci Comisia Centrală de Arbitri ne va da o brigadă din România. Sper ca la Braşov, brigada desemnată să nu vadă decât două culori, movul cu care vom juca noi şi galbenul în care va juca Braşovul, şi să fluiere ceea ce trebuie".

Partida FC Braşov - FC Timişoara se va disputa duminică, de la ora 18.00, în etapa a XVII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici