Chivu aşteaptă convocarea lui Mourinho

Fundaşul român al echipei Internzionale Milano, Cristian Chivu, accidentat la cap în luna ianuarie, este recuperat aproape complet după această leziune şi aşteaptă o convocare din partea tehnicianului formaţiei milaneze, Jose Mourinho, informează cotidianul Gazzetta Dello Sport.

43 afișări
Imaginea articolului Chivu aşteaptă convocarea lui Mourinho

Chivu aşteaptă convocarea lui Mourinho (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Fundaşul român aşteaptă convocarea din partea antrenorului şi avizul pozitiv pentru a putea purta cască de protecţie. Revenirea pe teren este aproape. Ar putea veni la meciul din deplasare cu AS Roma, conform aşteptărilor jucătorului român care nu mai reprezintă un secret. Chiar şi potrivit necesităţilor antrenorului Mourinho, care abia aşteptă să-l folosească din nou pe Zanetti la mijlocul terenului, atât în campionat, cât şi cele două meciuri din Liga Campionilor. Cristian se antrenează, de o săptămână, fără măsuri speciale de precauţie şi cu bucurie", notează cotidianul italian.

Potrivit sursei citate, pentru a putea conta din nou pe serviciile lui Cristian Chivu, antrenorul lusitan trebuie să se asigure că internaţionalul român poate face faţă unui joc cu miză: "Mourinho, pentru a-l arunca din nou în luptă, trebuie să fie sigur că fundaşul poate lovi cu capul un şut puternic a lui Vucinici, care este cel mai în formă atacant al Romei. În acest sens, o indicaţie pozitivă poate fi dată astăzi (n.r. - marţi) când va anunţa convocaţii pentru partida Inter-Livorno. În cazul în care pe această listă va fi şi Chivu, atunci sâmbătă seară, la meciul de pe arena Olimpico din Roma, să-l vedem pe jucătorul român în formula de start a Interului nu va fi o halucinaţie. În cazul în care, între timp, va primi permisiunea să utilizeze casca de protecţie: este un lucru esenţial".

Partida Inter - Livorno va avea loc, miercuri, în etapa a XXX-a din Serie A. În plus, derbiul AS Roma - Internzionale Milano este programat, sâmbătă, 27 martie, pe arena Olimpicio din capitala Italiei.

Cristian Chivu s-a accidentat la cap în meciul cu formaţia Chievo, disputat pe 6 ianuarie, la un duel cu fotbalistul Sergio Pellissier. Internaţionalul român a fost scos de pe teren pe targă şi a fost înlocuit de Marco Materazzi, românul fiind transportat cu ambulanţa la spitalul din Verona. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale reuşite, ce a durat aproximativ două ore, pentru îndepărtarea unui hematom şi pentru refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici