Christian Eriksen revine în echipa naţională a Danemarcei pentru prima dată după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda, la Euro 2020

Christian Eriksen a fost convocat în lotul de fotbal masculin a echipei naţionale a Danemarcei pentru prima dată după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda, la Euro 2020, vara trecută.

303 afișări
Imaginea articolului Christian Eriksen revine în echipa naţională a Danemarcei pentru prima dată după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda, la Euro 2020

Christian Eriksen revine în echipa naţională a Danemarcei pentru prima dată după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda, la Euro 2020

Conducătorul de joc, în vârstă de 30 de ani, a fost echipat cu un dispozitiv de defibrilare cardioverter implantat (DCI) - un tip de stimulator cardiac - după ce a suferit un stop cardiac în timpul jocului împotriva Finlandei.

El s-a alăturat ulterior celor de la Brentford, în Anglia, în luna ianuarie, după ce a reziliat contractul cu Inter Milano.

Danemarca joacă meciuri amicale în Ţările de Jos, pe 26 martie, şi acasă, împotriva Serbiei, trei zile mai târziu.

Eriksen se va alătura coechipierilor săi de la naţională pentru un stagiu de pregătire, în Spania, înainte de cele două meciuri.

El s-a alăturat echipei Brentford pe o perioadă de şase luni, după ce a fost eliberat de Inter Milano şi a apărut pentru prima dată pentru Bees ca rezervă, în înfrângerea cu Newcastle United, la 26 februarie.

Fostul mijlocaş de la Tottenham Hotspur a fost ovaţionat de fani şi jucători de ambele părţi când a intrat pe teren, în minutul 52.

El a declarat după aceea, citat de BBC Sports: „Dacă nu mă refer la rezultat, sunt un om fericit. Să trec prin ceea ce am trecut, să mă întorc este un sentiment minunat".

Inter Milano şi Eriksen au căzut de acord să îi rezilieze contractul în decembrie, deoarece jucătorii dotaţi cu un DCI nu pot concura în Serie A. Premier League nu are însă aceleaşi reglementări.

După ce a părăsit clubul din Serie A, el s-a antrenat la Odense Boldklub, echipa daneză pe care a reprezentat-o în adolescenţă, înainte de a semna cu Brentford.

După meciul cu Newcastle, Eriksen a fost integralist pentru Brentford în victoriile cu Norwich City şi Burnley.

El i-a dat o pasă de gol lui Ivan Toney, în victoria cu 2-0 împotriva celor de la Clarets, şi a contribuit la îndepărtarea echipei sale de zona retrogradării.

Danemarca s-a calificat la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, terminând pe primul loc în grupă, cu 27 de puncte din 10 meciuri - cu patru puncte mai mult decât Scoţia, ocupanta locului secund.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici