Christoph Daum meciului cu Armenia: Suntem pregătiţi foarte bine, sunt optimist că vom putea câştiga. Nu cerşesc un loc de muncă

Christoph Daum, selecţionerul echipei naţionale a României, a participat, joi, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Armenia şi s-a declarat încrezător în victorie, a vorbit despre suporteri, sistemul de joc şi a spus că nu se teme de reacţia fanilor în cazul unei înfrângeri.

723 afișări
Imaginea articolului Christoph Daum meciului cu Armenia: Suntem pregătiţi foarte bine, sunt optimist că vom putea câştiga. Nu cerşesc un loc de muncă

Christoph Daum meciului cu Armenia: Suntem pregătiţi foarte bine, sunt optimist că vom putea câştiga; nu cerşesc un loc de muncă

Tehnicianul german susţine că victoria din tur, de la Erevan (5-0) nu are relevanţă în ceea ce priveşte meciul de vineri (21:45, Arena Naţională), deoarece în echipa Armeniei s-au schimbat multe, inclusiv selecţionerul. Daum s-a declarat optimist că "tricolorii" pot scoate două rezultate bune în meciurile cu Armenia şi Muntenegru şi a vorbit despre faptul că trebuie să le arate suporterilor că merită să vină în număr mare la următoarele meciuri.

"Nu ştiu dacă este important faptul că am câştigat la Erevan. E o echipă nouă, cu un alt antrenor, e o situaţie diferită. Suntem pregătiţi foarte bine, avem informaţii despre punctele lor slabe. Trebuie să ne ridicăm la potenţialul nostru, rebuie să controlăm meciul, să ne creem şanse şi să înscriem. Sunt optimist că vom putea face asta, dar e mult de muncă pentru a reuşi.

Întotdeauna există influenţe. Trebuie să avem mai multă atenţie pentru acest meci. Va trebui să revenim în meciurile următoare, să le arătăm tuturor că vom da totul pentru a scoate cele mai bune rezultate. Trebuie să ne concentrăm pe primul meci, să arătăm publicului că am muncit bine, să dăm un semn că lucrurile vor fi mai bune şi că fanii pot veni în număr mai mare la meciurile următoare", a spus Daum în conferinţa de presă.

Cu toate acestea, Daum spune că nu este speriat de reacţiile fanilor în eventualitatea unor rezultate slabe în cele două meciuri. Selecţionerul a clarificat şi subiectul postului său, susţinând că nu cerşeşte un loc de muncă.

"Nu sunt speriat. Orice antrenor să fie gata de astfel de reacţii din partea fanilor. Am câştigat meciuri importante, dar am şi pierdut. Sunt pregătit, îmi iau responsabilitatea. Niciodată nu mi-e frică, sunt de mulţi ani în această meserie. Întotdeauna mi-am asumat responsabilitatea, am devenit mai puternic. Le spune mereu tuturor să fie siguri că iau deciziile corecte. Rezultatele nu se vor vedea imediat, dar sunt pregătit pentru orice. Cred într-un rezultat bun şi într-o reacţie pozitivă care urmează.

Vom alege un sistem care se poate adapta. Poate fi de la meci la meci adaptat, în funcţie de adversar. Împotriva Danemarcei cred că a fost o bună decizie că am schimbat sistemul. Şi împotriva Armeniei vom decide dacă schimbăm sistemul, cel potrivit pentru a câştiga.

După meciul cu Muntenegru putem vorbi dacă rămân, dacă vor veni alţi antrenori. Vă asigur că nu cerşesc un loc de muncă, la un moment mă voi opri pentru că am şi eu limitele mele", a conchis Daum.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici