Christoph Daum, selecţionerul României: Mă bucur că am păstram controlul şi după primul gol

Christoph Daum, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat, sâmbătă, după victoria formaţiei sale în deplasare cu Armenia, scor 5-0, că este mulţumit de faptul că jucătorii şi-au menţinut un nivel foarte ridicat pe toată durata partidei, deşi adversarii erau în inferioritate.

666 afișări
Imaginea articolului Christoph Daum, selecţionerul României: Mă bucur că am păstram controlul şi după primul gol

Christoph Daum, selecţionerul României: Mă bucur că am păstram controlul şi după primul gol

Bogdan Stancu (penalty - 4'), Adi Popa (10'), Răzvan Marin (12'), Nicolae Stanciu (29') şi Alexandru Chipciu (60') au înscris pentru România. În urma acestui rezultat, "tricolorii" se află pe primul loc în clasamentul grupei E, cu patru puncte, la egalitate perfectă cu Muntenegru.

"Echipa a început foarte motivată şi concentrată. Ştiam ce trebuie să facem. După primul gol, ne-am dezlănţuit...nu se întâmplă foarte des un astfel de scor, nu mă aşteptam. Mă bucur că am păstrat controlul şi după primul gol, că nu ne-am oprit. Armenia putea să vină peste noi şi să intre în meci. Era clar că armenii vor munci mai mult cu un jucător mai puţin pe teren. Am încercat să-i ţin pe jucători activi, să alerge, să paseze, nu doar să menţină scorul.

Am făcut foarte multe schimbări în echipă, inclusiv sistemul. Ne-am creat multe ocazii şi mă bucur foarte mult, mai ales pentru jucătorii tineri. Echipa naţională trebuie să fie un exemplu pentru alte echipe din acest punct de vedere. Răzvan Marin are multă calitate, a fost un prim pas pentru el. Nu contează dacă va fi titular în meciul următor. Şi Rotariu a intrat foarte bine, a alergat foarte mult, a pasat. Sunt mândru că am la dispoziţie astfel de jucători, care trebuie să se dezvolte.

Trebuie să demonstrăm în Kazahstan că am făcut un progres, să fim mai buni de la meci la meci. Cu 7 puncte am fi pe drumul cel bun. Este o grupă foarte dificilă şi este important să fim în cea mai bună formă, din punct de vedere psihic şi fizic. Kazahstan va încerca să refacă blazonul, după un 0-5, va fi mai greu.

Am spus că sunt patru echipe foarte puternice în această grupă, România este una dintre aceste echipe, şi va fi foarte greu să ne calificăm de pe primul loc. Dar calificarea este obiectivul, care se poate obţine şi de pe locul doi. Calificarea se va juca până la ultimul meci, în Danemarca. Oricare dintre aceste patru echipe pot câştiga în deplasare", a declarat Christoph Daum la finalul partidei, pentru TVR.

Alexandru Chipciu, unul dintre marcatorii României a declarat după meci: "Nu ne gândeam înainte că o să batem cu 5-0. Am fost concentraţi pe tot parcursul jocului, ne-am făcut treaba. Am auzit că o să ningă în Kazahstan, cred că o să fie greu. Nu avem ce să facem, trebuie să ne adaptăm mereu. Oricum şi terenul de la Cluj mi s-a părut greu, era moale şi se rupea extrem de uşor".

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici