CICLISM | Audienţe din ce în ce mai mari în rândul telespectatorilor români la cele trei mari tururi

Marile tururi de ciclism – Turul Italiei, Turul Franţei şi Turul Spaniei – au înregistrat, în acest an, un număr record de fani români care au urmărit competiţiile transmise la Eurosport.

187 afișări
Imaginea articolului CICLISM | Audienţe din ce în ce mai mari în rândul telespectatorilor români la cele trei mari tururi

CICLISM | Audienţe din ce în ce mai mari în rândul telespectatorilor români la cele trei mari tururi

Numărul românilor care au urmărit La Vuelta a atins cel mai înalt prag înregistrat vreodată de această competiţie, generând o audienţă medie cu 42% mai mare faţă de cea din 2016.

După Turul Spaniei, în care Chris Froome a devenit primul ciclist care a câştigat, în acelaşi an, Vuelta şi Turul Franţei, asemenea lui Bernard Hinault în 1978, Eurosport a confirmat o creştere de 26% a mediei de audienţă pe minut în direct faţă de 2016 pentru transmisiunile sale de la Marile Tururi de ciclism.

Programele Eurosport dedicate Turului Spaniei au atins cote medii de audienţă în direct de 1,3 milioane pe minut la nivelul Europei, în creştere cu 46% faţă de anul anterior. Pe locul secund se află Turul Italiei, difuzat pe Eurosport în luna mai, cu o medie de 1,3 milioane pe minut de telespectatori în timpul transmisiunilor în direct (+21% faţă de 2016) şi 4,8 milioane de fani pe minut care au urmărit evenimentul în etapa finală, la nivelul întregii Europe.

Trendul a continuat cu Turul Franţei care a înregistrat o audienţă medie de 785.000 de telespectatori pe minut pentru programele în direct, pe parcursul celor 21 de etape, adică o creştere de 10% faţă de 2016.

În 2017, Eurosport a difuzat toate cele 21 de etape ale fiecărui Mare Tur de ciclism, în cadrul celor 300 de ore de transmisiune, printre care s-a numărat şi difuzarea în direct, minut cu minut, a Turului Franţei, o premieră absolută. În total, Eurosport a avut peste 200 de zile de transmisii în direct de la cele mai relevante curse de ciclism şi 2500 de ore de dedicate, incluzând toate cele cinci curse “monumentale” din ciclism, plus 25 de evenimente din cadrul Circuitul Mondial UCI. De asemenea, Eurosport şi-a extins contractele pe drepturi de difuzare pentru Turul Italiei până în 2020 şi pentru Turul Franţei până în 2023, având exclusivitate în 38 de pieţe.

Săptămâna trecută, Eurosport a anunţat că a semnat un nou contract pe patru ani pentru a transmite toate marile evenimente UCI în exclusivitate în 36 de ţări din Europa, pentru toate disciplinele, incluzând Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Şosea, Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Pistă şi Campionatul Mondial UCI pentru Ciclocros.

Campionatul Mondial UCI pentru Ciclism pe Şosea, care se derulează în prezent la Bergen, în Norvegia, revine pe ecranele Eurosport în acest an alături de mai multe evenimente clasice, printre care Giro di Lombardia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici