Ciclistul Danilo Di Luca, testat pozitiv cu EPO. Directorul echipei sale: "E un idiot, nu l-am vrut niciodată în echipă"

Rutierul italian al echipei Vini Fantini-Selle Italia, Danilo Di Luca, a fost depistat pozitiv cu eritropoetină la un test antidoping ce a avut loc înaintea ediţiei din acest an a Turului Italiei.

236 afișări
Imaginea articolului Ciclistul Danilo Di Luca, testat pozitiv cu EPO. Directorul echipei sale: "E un idiot, nu l-am vrut niciodată în echipă"

Danilo Di Luca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Danilo Di Luca (37 de ani) a fost testat antidoping la 29 aprilie. Italianul, care a mai fost suspectat în mai multe scandaluri legate de dopaj, a mai fost testat pozitiv, tot cu EPO, în 2009.

"Di Luca este un idiot şi nu l-am vrut niciodată în echipă", a declarat directorul sportiv al echipei Vini Fantini-Selle Italia, Luca Scinto, pentru Gazzetta dello Sport.

Di Luca a fost depistat pozitiv cu cinci zile înaintea startului Il Giro, care a avut loc la Napoli, informează cyclingweekly.co.uk. În timpul etapelor, Di Luca a fost destul de activ, însă a evitat să atace pe finalul acestora, aşa cum făcea în trecut.

Italianul se afla pe locul 26 la general, la 33 de minute şi 33 de secunde de liderul Vicenzo Nibali.

Rutierul italian, care a trecut pe la echipe ca Liquigas, Katusha, Acqua&Sapone sau Riso Scotti, reuşise în carieră să câştige câteva curse, printre care clasica Liege-Bastogne-Liege, Turul Lombardiei, Fleche Wallone, Turul Ţării Bascilor, dar şi Turul Italiei în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici