Ciclistul polonez Alan Banaszek a câştigat Turul Ţinutului Secuiesc

  • Turul Ţinutul Secuiesc este o ”afacere” poloneză.
  • Anul trecut, s-a impus un alt polonez, Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski).
  • În cele 15 ediţii, niciun român nu a reuşit să câştige cursa.
254 afișări
Imaginea articolului Ciclistul polonez Alan Banaszek a câştigat Turul Ţinutului Secuiesc

Alan Banaszek

Rutierul polonez Alan Banaszek (Mazowsze Serce Polski) a câştigat ediţia 2021 a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc, sâmbătă, la finalul celei de-a patra etape a cursei.

Alan Banaszek a fost urmat în clasamentul final de austriacul Daniel Auer (WSA KTM Graz), la 2 secunde, de italianul Andrea Guardini (Giotti Victoria Savini Due), la 8 secunde, şi de verii şi coechipierii săi Adrian Banaszek şi Norbert Banaszek, ambii la 31 de secunde. Românul Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) s-a clasat pe locul 7, la 34 de secunde de învingător.

Etapa a 4-a, desfăşurată sâmbătă pe traseul Miercurea Ciuc - Ciceu - Frumoasa - Miercurea Ciuc - Sânsimion - Cozmeni - Leliceni - Miercurea Ciuc, a fost câştigată de Auer, cronometrat pe 151 km cu timpul de 3 h 10 min 55 sec, fiind urmat, în acelaşi timp, de Guardini şi Alan Banaszek. Serghei Ţvetcov (naţionala României) a fost primul reprezentant al ţării noastre care a încheiat etapa, pe locul 8, la 4 secunde de învingător, iar Dima a fost al 19-lea, tot la 4 secunde.

Italianul Andrea Gatti (Gallina Ecotec Colosio) a ieşit învingător în clasamentul Under-23, la echipe s-a impus Mazowsze Serce Polski, urmată de Giotti Victoria Savini Due, Emil Dima a fost liderul căţărătorilor, iar Alan Banaszek, cel mai bun sprinter.

Turul Ţinutului Secuiesc a fost câştigat pentru al doilea an la rând de un polonez, după ce anul trecut s-a impus Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici