Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher. Care sunt ultimele veşti despre starea fostului campion mondial de Formula 1

Se împlinesc cinci ani de la accidentul suferit de Michael Schumacher la schi. Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 va împlini 50 de ani pe 3 ianuarie 2019. Până acum nu a fost făcut niciun anunţ oficial privind starea lui, dar, conform zvonurilor, Schumacher nu mai e ţintuit la pat.

1602 afișări
Imaginea articolului Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher. Care sunt ultimele veşti despre starea fostului campion mondial de Formula 1

Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher. Care sunt ultimele veşti despre starea fostului campion mondial de Formula 1 (Sursa: Mediafax Foto)

După ce s-a lovit grav la cap în timp ce schia în staţiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a fost transportat de urgenţă la spitalul din Grenoble. La mai puţin de 24 de ore de la accident, Schumacher a fost operat pe creier.

Schumacher ar fi lovit o piatră îngropată în zăpadă, a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, după care a aterizat într-o zonă presărată cu alţi bolovani. Chiar dacă purta o cască de protecţie, Schumacher a rămas inconştient.

Pe 16 iunie 2014, "Baronul Roşu" a fost scos din comă şi externat de la spitalul din Grenoble. Familia a decis să-l mute în Elveţia, la spitalul universitar din Lausanne.

Pe 9 septembrie 2014, Michael Schumacher a fost mutat la reşedinţa aflată pe marginea lacului Geneva. Familia germanului a transformat reşedinţa într-un spital de mici dimensiuni.

Conform Daily Mail, tratamentul lui Michael Schumacher costă în jur de 55.000 de euro, pe săptămână. Toţi cei care lucrează pentru familia Schumacher sunt obligaţi să nu scurgă informaţii în spaţiul public cu privire la starea campionului. Presa din Regat susţine însă că Schumacher ar putea fi mutat la o clinică din Statele Unite, specializată în neurologie.

Cel mai bun prieten al lui Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, a dezvăluit faptul că tânărul pilot nu vorbeşte niciodată despre starea de sănătate a tatălui său. Într-un interviu acordat pentru Mirror, Nicklas Nielsen a declarat că acest subiect este închis pentru Mick Schumacher.

"Nu e trist pentru starea tatălui său, cel puţin nu arată acest lucru. De câteva ori a spus că este o situaţia dificilă, dar el este un calm şi tăcut. Acest subiect e închis pentru Mick, care nu vrea să ofere niciun fel de detaliu. Nici echipa lui nu vorbeşte de acest lucru. Poate că Michael o să-şi revină într-o zi şi va lămuri ce s-a întâmplat. Dar mi-e greu să mă pronunţ. Cert este că pentru Mick e un subiect închis", a declarat Niklas Nielsen, conform sursei citate.

Michael Schumacher va împlini 50 de ani pe 3 februarie. Ferrari, echipa pentru care scris istorie ca pilot în Formula 1, va marca într-un mod special ziua de naştere a germanului. Jean Todt a anunţat că fostul pilot a ieşit din comă şi că au urmărit împreună un Mare Premiu de F1, cel din Brazilia. Reprezentanţii Ferarri au decis să marcheze cum se cuvine acest moment. Astfel, aceştia au decis să deschidă un muzeu unde se va face o expoziţie cu cele mai frumoase imagini din cariera lui Michael Schumacher.

"Camerele muzeului sunt decorate cu imagini realizate în anii de neuitat pe care septuplul campion mondial i-a dedicat în totalitate echipei Ferrari. Michael are un loc special în istoria Ferrari", au spus reprezentanţii Ferrari, conform BBC.

Expoziţia "Michael 50" va fi realizată în colaborare cu fundaţia "Keep Fighting".

Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de şapte ori în "Marele Circ": 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici