Cinci finale pentru România la Campionatele Europene de Canoe de la Szeged

  • Cinci finale pentru România la Campionatele Europene de Canoe de la Szeged.
  • Oleg Nuţă şi Ilie Sprîncean s-au calificat în două finale, iar Cătălin Chirilă s-a calificat în toate cele trei finale ale probelor la care s-a înscris.
Urmărește
144 afișări
Imaginea articolului Cinci finale pentru România la Campionatele Europene de Canoe de la Szeged

Sursa foto: Facebook

Oleg Nuţă şi Ilie Sprîncean s-au calificat în două finale, concurând deja în prima dintre ele vineri după-amiază. Astfel, ei s-au clasat pe locul al şaselea la canoe dublu pe distanţa de 1.000 metri, iar duminică, de la 11.35, vor concura în finala de la canoe dublu pe distanţa de 500 metri, proba la care sunt calificaţi şi la Paris 2024, anunţă Agenţia Naţională pentru Sport.

Cătălin Chirilă s-a calificat în toate cele trei finale ale probelor la care s-a înscris, urmând să evolueze sâmbătă de la ora 11:33 în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 m, proba olimpică în care este calificat la Paris 2024, de la 16:33 în cea de canoe simplu pe distanţa de 500 m, iar duminică, de la ora 14:38, în finala probei de canoe simplu pe distanţa de 5000 m.

La Campionatele Mondiale de la Duisburg (2023), Cătălin Chirilă a cucerit aurul la 500 de metri şi argintul pe distanţa olimpică, de 1000 m, după ce luase aurul european în 2022 în aceeaşi probă.

La Jocurile Europene 2023 din Polonia, a cucerit medalia de argint în proba de 1 500 m.

Cătălin participă în premieră în proba de 5.000 de metri, la care România nu a mai participat în ultimii patru ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici