Cine a câştigat turneul Masters de la Indian Wells

Tenismenul elveţian Roger Federer (locul 10 în clasamentul mondial) a câştigat, duminică seară, meciul cu Stan Wawrinka (locul 3 ATP), scor 6-4, 7-5, şi a cucerit al 26-lea turneul de Masters din carieră, în urma acestei victorii de la Indian Wells.

1042 afișări
Imaginea articolului Cine a câştigat turneul Masters de la Indian Wells

Cine a câştigat turneul Masters de la Indian Wells

Partida a durat o oră şi 21 de minute. Ambii jucători au servit foarte pe parcursul primului set. Singura şansă de break a venit în game-ul zece şi a fost fructificată de Federer, care şi-a adjudecat şi setul cu 6-4. Replica lui Wawrinka, bunul prieten al lui Federer, a fost imediată. Stan s-a desprins la 2-0 în manşa secundă, însă Federer a câştigat apoi trei game-uri consecutive. Elveţianul în vârstă de 35 de ani s-a impus şi în setul al doilea cu scorul de 7-5, cu un break reuşit în game-ul 12.

Federer a câştigat cel de-al 26-lea turneu de Masters 1000 din carieră şi trofeul cu numărul 90 per total în circuitul ATP. Elveţianul originar din Basel este deţinătorul recordului pentru cele mai multe victorii în turneele de Mare Şlem, cu 18 astfel de succese, şi în Turneul Campionilor, cu şase trofee. Totodată, a fost trofeul cu numărul cinci câştigat de Federer la Indian Wells.

Stan Wawrinka a primit 600 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 573.680 de dolari, iar Federer a fost recompensat cu 1000 de puncte ATP şi 1.175.505 dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici