Cine e grecul care a deschis prima academie de motorsport din România

Lansată în martie 2021, în plină pandemie, Junior Motorsport, prima Academie de motorsport din România care oferă servicii all inclusive pentru copii, aduce astăzi în prim plan o activitate sportivă la care tânăra generaţie poate să aibă acces în condiţii optime, atât la nivel de instructaj, cât şi la nivel financiar.

126 afișări
Imaginea articolului Cine e grecul care a deschis prima academie de motorsport din România

Cine e grecul care a deschis prima academie de motorsport din România

Academia funcţionează ca un ONG şi este dezvoltată de antreprenorul de origine greacă George Ladopoulos. Proiectul a pornit din pasiunea sa pentru acest sport şi din dorinţa de a o transmite mai departe noii generaţii, iar primii elevi i-au fost fiul său şi fiul unui prieten. Investiţia iniţială s-a ridicat la 10.000 de euro pentru materialul de concurs, însă odată ce numărul celor care s-au înscris a crescut, au mai fost necesari încă aproximativ 30.000 de euro.

”În termeni de buget, avem o dublare a cifrei în 2022 faţă de 2021, iar pentru 2023 tendinţa a fost, la fel, de creştere, fiind estimat un buget de 300.000 de euro. Referitor la 2024, obiectivul este ca bugetul nostru să depăşească 500.000 euro. Cred că acest proiect a avut succes şi pentru că l-am început în pandemie. Antrenamentele şi toate activităţile aferente se ţin în aer liber, iar noi am oferit copiilor ocazia să iasă din izolare. De la un an la altul, s-a dublat şi numărul cursanţilor”, spune George Ladopoulos (foto), fondatorul Junior Motorsport.



Misiunea proiectului Junior Motorsport este una complexă. Pe partea de performanţă în sport, această activitate devine mult mai accesibilă pentru copiii şi adolescenţi cu vârste între 8 şi 18 ani, aplicând un model care popularizează o ramură sportivă considerată scumpă şi de elită. Referitor la partea de responsabilitate socială, copiii se pot familiariza astfel cu pilotajul de la vârste mici, asimilând tehnici de condus avansate şi conştientizând riscurile vitezei, în paralel cu dezvoltarea unei gândiri strategice, cu spirit de echipă, asemenea învingătorilor. În acest fel, este pregătită o generaţie care, atunci când va ajunge să conducă autovehicule pe şosele, o va face într-un mod foarte responsabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici