Cine este Derek Lunsford, noul Mr Olympia: a trecut pe la lupte şi prin fotbal

Sportivul american este noul rege al culturismului.

187 afișări
Imaginea articolului Cine este Derek Lunsford, noul Mr Olympia: a trecut pe la lupte şi prin fotbal

Născut şi crescut în Petersburg, Indiana, Derek Lunsford are un trecut complet ca sportiv. În copilărie, în timpul liceului, a practicat lupte şi fotbal. Două sporturi pe care le-a abandonat în facultate. Pentru a rămâne activ, Derek a decis să se apropie de sala de forţă. La început cu rezultate slabe, neavând o dietă structurată şi antrenament. Motiv pentru care a decis să se bazeze pe antrenorul James Brown.

Inspirat de fizicul incredibil al culturistilor celebri precum Phil Heath şi Jay Cutler, Derek a decis să-şi construiască propriul fizic şi să concureze în competiţii de culturism. Prima competiţie a fost în 2015, în campionatul NPC de la Indianapolis, unde a ocupat locul 1 la categoria welter masculin Open.

Din acest moment, cariera competitivă de culturism a lui Derek a început să prindă contur. A continuat să concureze până la obţinerea Cardului Pro şi prima sa calificare pentru Mr Olympia, în 2017, câştigând Tampa Pro la categoria 212. La Olympia, a terminat pe locul cinci.

Astăzi, Derek Lunsford este regele culturismului. Anul acesta, a câştigat Mr Olympia la categoria Open, cu un fond de premiere de 400.000 de dolari şi l-a eliminat pe campionul Hadi Choopan.

Urmărit puternic pe Instagram

„Obiectivul meu pe termen lung este să fiu în fruntea industriei culturismului. Încerc să fiu pentru alţi tineri concurenţi acelaşi model pe care l-au fost unii sportivi pentru mine”, a declarat Lunsford. A reuşit să ajungă în vârful culturismului şi, având în vedere numeroşii urmăritori de pe Instagram (în jur de 1,1 milioane), este considerat un model şi o sursă de inspiraţie pentru mulţi sportivi.

Iată rutina de antrenament a lui Derek. Culturistul nu începe niciodată fără să se încălzească. El efectuează mai întâi toate exerciţiile cu o sarcină redusă şi repetări mari, pentru a se apropia treptat de sarcina de antrenament. De obicei, acestea sunt 2-4 seturi de cel puţin 15 repetări.

Fiind un Open, Derek antrenează toţi muşchii corpului în mod egal, fără a lăsa nimic afară. Sarcini grele şi repetări reduse, contracţie musculară maximă şi execuţie perfectă. „Nu sacrifica niciodată forma pentru greutate”, este crezult noului Mr Olympia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici