Cine este sportivul care a parcurs distanţa dintre Polul Nord şi Polul Sud timp de nouă luni

Maratonistul australian Pat Farmer, în vârstă de 48 de ani, a reuşit să parcurgă în alergare distanţa de 21.000 de kilometri între Polul Nord şi Polul Sud, de-a lungul continentelor americane.

839 afișări
Imaginea articolului Cine este sportivul care a parcurs distanţa dintre Polul Nord şi Polul Sud timp de nouă luni

Cine este sportivul care a parcurs distanţa dintre Polul Nord şi Polul Sud timp de nouă luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui articol publicat de Calgary Herald, el a reuşit săptămâna trecută să înfigă steagul Crucii Roşii în punctul cel mai sudic al globului, după nouă luni de la startul cursei, care a avut loc la 2 aprilie 2011, la Polul Nord, informează site-ul alerg.ro.

Farmer, care este un fost politician şi căruia i se spune şi "Forrest Gump", deţine mai multe recorduri de anduranţă. El a reuşit totodată să strângă 105 milioane de dolari pentru a sprijini programele de furnizare de apă potabilă şi igienizare ale organizaţiei Crucea Roşie.

Aventura sa este extraordinară, ţinând cont de faptul că a reuşit să alerge circa 80 de km zilnic, fără nicio zi de pauză. A traversat 14 ţări şi nu o dată a avut de înfruntat pericole, furtuni de zăpadă, s-a rătăcit în deşert în Peru, confruntându-se cu situaţii în care a suferit de deshidratare sau a avut parte de fracturi de stres.

"Această cursă va lăsa urme asupra organismului meu pentru întreaga viaţă. Dar fiecare pas pe care l-am făcut, fiecare moment de frustrare, fiecare clipă în care nu îmi doream decât să mă întind pe pământ şi să nu mai alerg, toate acestea au meritat în cele din urmă. Cred că alergarea pe distanţe lungi este darul meu, este modul meu de a mă face prezent", a spus Pat Farmer.

Farmer, care de mai multe ori a suferit incredibil în cursele sale dar nu s-a oprit, este deţinătorul a şapte recorduri mondiale, inclusiv cea mai rapidă alergare în jurul Australiei: 15.000 km în 191 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici