Cine se alătură Franţei în optimile Cupei Mondiale? Ies Messi şi Lewandoeski din grupă?

Ultimele meciuri din grupele C şi D decid miercuri aalte trei echipe calificate în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Franţa e deja calificată şi virtuală câştigătoare a grupei, meciul serii urmând a fi jucat între Argentina şi Polonia, în Grupa C.

363 afișări
Imaginea articolului Cine se alătură Franţei în optimile Cupei Mondiale? Ies Messi şi Lewandoeski din grupă?

Australia – Danemarca, ora 17.00, Grupa D, Al Wakrah

Ambele echipe au şanse matematice de calificare. „Cangurilor” le este suficient şi un egal, cu condiţia ca Tunisia să nu învingă Franţa, ceea ce ar duce cele două echipe la egalitate, cu 4 puncte, dar cu un golaveraj mai bun pentru africani.

Danemarca are nevoie obligatorie de victorie, situaţie în care, în puţin probabila eventualitate a unui succes al tunisienilor să depindă de diferenţa de scor din cele două meciuri. Şi nordicii şi africanii au -1 la golaveraj (primul criteriu de departajare), şi au terminat la egalitate în grupă. Scenariu uşor fantezist, fiind greu de crezut că Franţa va fi învinsă, chiar şi evoluând cu rezervele.

Tunisia – Franţa, ora 17.00, Grupa D, Al Rayyan

Franţa nu are emoţii, pirderea primului loc din grupă fiind condiţionată de o înfrângere la scor şi de o victorie asemănătoare a Australiei. Diferenţa de golaveraj între Franţa şi Australia, în cazul că se ajunge la egalitate de puncte, 6, e de 6 goluri în favoarea „cocoşilor galici”, una aproape imposibil de surmontat.

Tunisia are doar varianta victoriei pentru a spera la calificare, dar şi de o remiză sau o victorie a Danemarcei, caz în care, cu 4 puncte, la egalitate, sau cu Australia, sau cu Danemarca, accederea în optimi va fi decisă de golaveraj.

 

Arabia Saudită – Mexic, ora 21.00, Grupa C, Lusail

Situaţie complicată în Grupa C, unde toate cele 4 echipe păstrează şanse realiste de calificare. Paradoxal, Arabia Saudită pare a fi în cea mai avantajată poziţie, o victorie aducându-i automat calificarea, indiferent de rezultatul celuilalt meci. Posibil chiar de pe primul loc, în cazul unei victorii a Argentinei, diferenţierea, ambele având 6 puncte, fiind făcută de golaveraj.

Şansa Mexicului de a obţine calificarea e legată nu numai de o victorie obligatorie, dar şi de înfrângerea Argentinei. O remiză între Argentina şi Polonia obligă mexicanii să câştige la mai mult de trei goluri diferenţă.

Polonia – Argentina, ora 21, Grupa C, Doha

Messi şi Lewandowski ar putea merge braţ la braţ în optimi, în cazul unei remize, coroborate cu o victorie a Mexicului, la diferenţă maximă de 3 goluri, sau chiar şi în cazul unui egal în celălalt meci.

Argentina nu-şi permite însă acest lux al remizei confortabile, având deasupra capului scimitarul arab, o victorie a saudiţilor putând a le fi letală.

Lewa si compania sunt însă confortabili şi cu un punct, plecând de la premisa că acceptă un posibil loc doi şi o confruntare cu Franţa în optimi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici