CIO a autorizat candidaturile comune şi mărirea numărului de sporturi din programul olimpic

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), reunit la Monaco, a autorizat, luni, candidaturile comune ale oraşelor sau ţărilor pentru Jocurile Olimpice, precum şi mărirea numărului de sporturi din program.

79 afișări
Imaginea articolului CIO a autorizat candidaturile comune şi mărirea numărului de sporturi din programul olimpic

CIO a autorizat candidaturile comune şi mărirea numărului de sporturi din programul olimpic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul Agendei-2020, prezentată de de preşedintele CIO Thomas Bach, forul internaţional a autorizat candidaturile comune începând de la ediţia din 2024 a Jocurilor Olimpice, în scopul reducerii costurilor. Cei 104 membri ai CIO, reuniţi luni şi marţi pentru cea de-a 127-a sesiune, au adoptat în unanimitate varianta candidaturii conune a două oraşe sau două ţări.

De asemenea, Jocurile Olimpice, care în 2012, la Londra, au cuprins 26 de sporturi, ar putea avea un număr mai mare de discipline atât la ediţiile de vară cât şi la cele de iarnă, menţinându-se însă limitarea numărului de probe şi de sportivi participanţi (10.500 de sportivi şi 310 probe la JO de vară şi 2.900 de sportivi şi 100 de probe la JO de iarnă).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici