CIO după decesul lui Nelson Mandela: Lumea sportului a pierdut un mare prieten

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a apreciat, vineri, după decesul lui Nelson Mandela, că lumea sportului a pierdut "un mare prieten şi un erou al umanităţii".

148 afișări
Imaginea articolului CIO după decesul lui Nelson Mandela: Lumea sportului a pierdut un mare prieten

Thomas Bach, presedintele CIO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CIO a anunţat că la sediul de la Lausanne vor fi trei zile de doliu, iar drapelul olimpic va fi coborât în bernă.

"Mişcarea olimpică deplânge pierderea unui mare prieten şi un erou al umanităţii. Atitudinea lui faţă de sport ne face mândri, mândri de modul în care a înţeles că sportul poate fi un factor de integrare. Când l-am întâlnit, îmi amintesc că l-am întrebat dacă îşi detestă duşmanii. El a răspuns: «Nu. Dacă i-aş urî, nu aş mai fi un om liber». Asta spune totul despre omul Nelson Mandela", a declarat Thomas Bach.

CIO a reamintit cuvintele lui Nelson Mandela: "Sportul are puterea de a schimba lumea. Are putea de a inspira, de a uni oamenii aşa cum puţine alte lucruri poate face. Vorbeşte oamenilor într-o limbă pe care o înţeleg. Sportul poate aduce speranţa acolo unde nu exista decât disperare. Sportul este mai puternic decât guvernele şi poate dărâma barierele rasiale".

Nelson Mandela, un erou al luptei împotriva apartheidului şi primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, a murit joi la vârsta de 95 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici