CIO speră ca flacăra olimpică să treacă prin Tibet

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a reacţionat, luni, la evenimentele din Tibet exprimându-şi speranţa că flacăra olimpică va traversa acest teritoriu în iunie, cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, aşa cum era prevăzut iniţial.

9 afișări
Imaginea articolului CIO speră ca flacăra olimpică să treacă prin Tibet

CIO speră ca flacăra olimpică să treacă prin Tibet (Imagine: Mediafax Foto)

"CIO face apel pentru găsirea unei soluţii pacifiste la tensiunile din ultimele zile din Tibet. Flacăra olimpică ar trebui să ajungă la Lhassa în iunie, este un simbol puternic care îi îndeamnă pe oamenii din întreaga lume să depăşeasă diferendele şi să se adune (...). CIO speră că flacăra îşi va urma drumul aşa cum este prevăzut", se arată într-un comunicat dat publicităţii luni seară de forul mondial.

CIO, organizaţie al cărei preşedinte, Jacques Rogge, se află în prezent într-o călătorie în în Caraibe, nu a anunţat o poziţie oficială faţă de evenimentele izbucnite în Tibet la sfârşitul săptămânii trecute, mulţumindu-se să spere că situaţia va reveni la normal. Comunicatul dat publicităţii luni vine după ce Rogge a cerut CIO să rupă tăcerea în acest caz, la finalul unei zile marcate de dezbateri privind posibila boicotare a JO-2008, competiţie ce va avea loc la Beijing, în perioada 8-24 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici