Circa 300 de ciclişti, la maratonul anual "Munţii Ciucului"

Aproximativ 300 de ciclişti profesionişti din ţară şi din Ungaria au participat la cea de-a cincea ediţie a maratonului anual "Munţii Ciucului", desfăşurată, sâmbătă, în Harghita.

23 afișări
Imaginea articolului Circa 300 de ciclişti, la maratonul anual "Munţii Ciucului"

Circa 300 de ciclişti, la maratonul anual "Munţii Ciucului" (Imagine din arhivă; Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Suntem impresionaţi de numărul mare al participanţilor la această ediţie a Maratonului Munţii Ciucului. Iniţial, am estimat o participare de sub 200 de concurenţi, dar iată că numărul lor este de aproximativ 300", a declarat sâmbătă directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Harghita, Csiki Andras.

Potrivit sursei citate, maratonul a cuprins două probe, una cu lungimea de 41 de kilometri, iar cealaltă de 82 de kilometri.

Cei mai mulţi dintre concurenţi - 220 - în special cei care au participat în acest an pentru prima oară la maraton au optat pentru distanţa mai scurtă, de 41 de kilometri.

"Trebuie avut în vedere faptul că majoritatea traseului traversează zone montane abrupte, cu diferenţe de nivel de sute de metri, deci nu este uşor de parcurs un astfel de traseu, chiar dacă el măsoară doar 41 de kilometri. Cursa este apreciată în mod deosebit de cunoscători datorită peisajului deosebit de frumos şi gradului de dificultate, care pune la încercare toată priceperea şi condiţia fizică a concurenţilor", a spus Csiki.

Baremele de timp impuse participanţilor au fost de două ore şi jumătate pentru traseul scurt şi cinci ore pentru cel lung.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor va avea loc sâmbătă seară.

Ediţia a cincea a maratonului "Munţii Ciucului" a fost organizată de Clubul Inter-Sport din Miercurea Ciuc şi de un grup de ciclişti din reşedinţa harghiteană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici