Cîrstea s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Praga şi poate reveni în Top 100 WTA

Sorana Cîrstea, ocupanta locului 131 în clasamentul WTA, s-a calificat, luni, pe tabloul principal al turneului de la Praga, după o victorie în trei seturi, scor 7-6, 4-6, 6-2, obţinută împotriva jucătoarei din Franţa, Amandine Hesse (160 WTA) şi poate pătrunde din nou în Top 100 WTA.

583 afișări
Imaginea articolului Cîrstea s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Praga şi poate reveni în Top 100 WTA

Cîrstea s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Praga şi poate reveni în Top 100 WTA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Românca şi-a asigurat 18 puncte în clasamentul WTA, dar adevărata provocare abia acum urmează. Ieşită la un moment dat din Top 200 WTA, Sorana a revenit la o formă sportivă optimă care îi permite să atace din nou revenirea între cele mai bune 100 jucătoare ale lumii. Cîrstea a fost nevoită să o ia de jos, cu turnee ITF şi calificări.

Cîrstea a obţinut o serie de victorii care au readus-o pe locul 131 WTA, nu foarte departe de graniţa Top 100. Ascensiunea poate continua şi în această săptămână la Praga, turneu la care miza nu este deloc de neglijat. Cîrstea trebuie să mai adune puncte, astfel încât să prindă tabloul principal de la Wimbledon, care va începe la sfârşitul lunii iunie. Listele de participare se vor închide însă cu 5 săptămâni mai devreme.

Turneul de la Praga este al treilea din circuitul WTA la care Sorona Cîrstea a acces pe tabloul principal în 2016, după Rio de Janeiro şi Istanbul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici