Ciubotă: Nici Becali şi nici Steaua nu riscă sancţiuni în cazul Yeşilova

Avocatul clubului Steaua, Cătălin Ciubotă, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că este convins că gruparea pe care o reprezintă şi finanţatorul Gigi Becali nu riscă nicio sancţiune din partea FIFA în cazul "Yeşilova", preparatorul fizic care susţine că a fost demis pentru că este musulman.

31 afișări
Imaginea articolului Ciubotă: Nici Becali şi nici Steaua nu riscă sancţiuni în cazul Yeşilova

Preparatorul fizic Yuksel Yeşilova a fost demis de la Steaua (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu cred să fie niciun fel de sancţiune, nici pentru club şi nici pentru Gigi Becali. M-am documentat şi eu şi în niciun caz nu există motive de sancţiune. Domnul Yeşilova a fost demis pentru că în acea perioadă Steaua nu avea rezultate satisfăcătoare, şi nu din alte motive", a spus Ciubotă.

Avocatul a precizat că nu a venit pe adresa clubului nicio decizie din partea FIFA, dar plângerea fostului preparator fizic al echipei Steaua, Yuksel Yeşilova, există şi decizia forului internaţional va fi anunţată. "Nu am primit nimic de la FIFA legat de vreo decizie. Oricum, va mai dura până când forul internaţional se va pronunţa. La şedinţa FIFA în care s-a dezbătut cazul nu a fost o discuţie în contradictoriu a părţilor implicate, pentru că dacă ar fi fost aşa, am fi fost şi noi chemaţi să participăm. Plângerea există, pentru că nu iese fum fără foc, şi FIFA va anunţa rezultatul până la urmă", a mai spus Ciubotă.

Cătălin Ciubotă a explicat că nu se poate lua o sancţiune împotriva clubului Steaua pentru că nu există nicio probă că oficialii grupării "roş-albastre" ar fi acţionat discriminator. "Codul de etică impune anumite obligaţii oficialilor FIFA şi membrilor săi afiliaţi. Comisia de etică poate să judece chestiuni legate de discriminare. Dar în cazul ăsta, discriminarea nu e probată în niciun fel, nu există nicio probă că desfacerea contractului s-ar fi făcut pe motiv de religie. Am studiat articolul 58 din Codul Disciplinar, «Discriminarea», care este asemănător cu articolul românesc, şi nu există vreun motiv ca Steaua să fie sancţionată", a concluzionat Ciubotă.

Preparatorul fizic Yuksel Yeşilova a fost demis de la Steaua în data de 13 decembrie 2008. Ulterior, el a susţinut că gruparea bucureşteană a renunţat la serviciile sale deoarece este musulman, iar acest caz a fost analizat, vineri, de Comitetul Etic al FIFA. Finanţatorul Gigi Becali a declarat, la 15 ianuarie, că nu faptul că este musulman a reprezentat motivul renunţării la Yeşilova. "Numai minciuni despre scandalul cu Yeşilova. Eu ştiam că e musulman. L-am primit în casă la mine. Că l-aş fi dat afară pe un păgân... Complet neadevărat. El spune că a aflat de la altcineva, că nu i-am spus eu. Doar minciuni. În primul rând nu am de ce să-mi cer scuze pentru ce n-am făcut, în al doilea rând el a făcut nu ştiu ce tâmpenii, a luat bani de la jucători, iar în al treilea rând, eu am trimis deja o motivare la UEFA. Eu am avut şi evrei la echipă, şi musulmani, am afaceri cu musulmani şi evrei, cum să fie rasism? Care e discriminarea?", a afirmat Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici