Clarence Seedorf: Vreau să devin cel mai bun antrenor din lume

Mijlocaşul olandez al echipei Botafogo, Clarence Seedorf, a declarat, pentru Extra Globo, că vrea să devină cel mai bun antrenor din lume.

84 afișări
Imaginea articolului Clarence Seedorf: Vreau să devin cel mai bun antrenor din lume

Clarence Seedorf (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Vreau să devin cel mai bun antrenor din lume. Vreau să încep de la zero şi să-mi construiesc o altă carieră. Nu ştiu când se va întâmpla acest lucru, deocamdată sunt fericit că mai pot juca fotbal şi vreau să profit de asta. Îmi plac provocările, mă stimulează, dar peste toate astea îmi place să muncesc", a spus Seedorf, a anunţat, luni, agenţia Datasport.

Întrebat care este tehnicianul care îl inspiră cel mai mult, fostul internaţional olandez a afirmat că acesta este Phil Jackson, fostul antrenor al echipelor de baschet Chicago Bulls şi Los Angeles Lakers, care a câştigat 11 titluri în NBA alături de jucători celebri precum Michael Jordan, Scottie Pippen, Kobe Bryant şi Shaquille O'Neal: "Mă inspiră Phil Jackson. Am o mare admiraţie pentru el, mai ales că a fost de acord să ne întâlnim şi să stăm de vorbă. Întotdeauna a reuşit să creeze un grup special bazat pe valori spirituale".

Presa italiană a scris în ultima perioadă că Seedorf ar putea să-l înlocuiască pe Massimiliano Allegri pe banca tehnică a formaţiei AC Milan, el fiind dorit de preşedintele Silvio Berlusconi.

Clarence Seedorf, în vârstă de 37 de ani, a evoluat în cariera sa la formaţiile Ajax Amsterdam, Sampdoria Genova, Real Madrid, Internazionale Milano, AC Milan şi Botafogo. Fostul internaţional olandez este singurul fotbalist care a câştigat patru trofee ale Ligii Campionilor cu trei formaţii diferite, Ajax, Real Madrid şi AC Milan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici