Clubul spaniol Real Madrid a decis să-l dea în judecată pe Javier Tebas Medrano, preşedintele LaLiga

Consiliul de Administraţie al Real Madrid C.F. a anunţat că a decis în unanimitate, în şedinţa sa de marţi, să iniţieze o acţiune în justiţie, atât civilă, cât şi penală, împotriva lui Javier Tebas Medrano, preşedintele LaLiga, şi împotriva lui Javier de Jaime Guijarro, şeful fondului CVC Capital.

441 afișări
Imaginea articolului Clubul spaniol Real Madrid a decis să-l dea în judecată pe Javier Tebas Medrano, preşedintele LaLiga

Clubul spaniol Real Madrid a decis să-l dea în judecată pe Javier Tebas Medrano, preşedintele LaLiga

În plus, Consiliul de Administraţie a mai comunicat că a decis să întreprindă orice acţiune legală pe care o consideră adecvată pentru a anula şi a face ineficace orice posibile rezoluţii adoptate de Adunarea LaLiga, care urmează să aibă loc la 12 august 2021, în legătură cu acordul dintre LaLiga şi Fondul CVC.

Real Madrid a lansat această acţiune în justiţie împotriva primei ligi de fotbal din Spania, La Liga, şi a firmei de private equity CVC, în legătură cu acordul de investiţii şi de împărţire a veniturilor de mai multe miliarde de dolari propus de acestea.

Clubul consideră că acordul, prin care CVC va investi 2,7 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) în La Liga în schimbul a 10% din veniturile sale şi a unei participaţii de 10% în majoritatea afacerilor sale, reprezintă o deturnare a activelor generate de Real Madrid.

Un purtător de cuvânt al La Liga a declarat recent, citat de El Independiente, că bătăliile juridice între La Liga şi Real Madrid sunt frecvente. „Am fost şi suntem în dezacord cu privire la multe subiecte şi există multe cazuri deschise între La Liga şi club".

Relaţiile dintre Madrid şi La Liga, care au fost deseori tensionate, au atins noi minime la începutul acestui an după ce clubul a fost vârful de lance al unei mişcări de creare a Superligii europene, cu alte 11 echipe importante din Europa.

Comitetul executiv al Ligii Spaniole de Fotbal, din care fac parte şefii lui Atletico Madrid şi Sevilla, dar nu şi cei ai lui Real Madrid sau FC Barcelona, a aprobat miercurea trecută acordul planificat de CVC, care va fi supus votului tuturor membrilor ligii, pe data de 12 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici