Clubul Universitatea Craiova, evacuat de la Stadionul Ion Oblemenco. Mititelu: Este o acţiune abuzivă. Olguţa Vasilescu: Stadionul este proprietatea Primăriei

Autorităţile locale din Craiova au evacuat, joi dimineaţă, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, sub supravegherea poliţiei.

1302 afișări
Imaginea articolului Clubul Universitatea Craiova, evacuat de la Stadionul Ion Oblemenco. Mititelu: Este o acţiune abuzivă. Olguţa Vasilescu: Stadionul este proprietatea Primăriei

Clubul Universitatea Craiova, evacuat de la Stadionul Ion Oblemenco. Mititelu: Este o acţiune abuzivă (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Adrian Mititelu a fost prezent la stadion însă nu a putut împiedica acţiunea de evacuare. "Este o acţiune abuzivă. Eu eram în litigiu şi nu puteam fi evacuat. Eu am făcut atâtea pentru acest stadion. Voi continua să mă lupt pentru dreptate. Voi ajunge de jos, din liga a IV-a, şi voi redeveni puternic, chiar dacă va trebui să ajung în pribegie", a declarat Adrian Mititelu, informează digisport.ro.

Primăria Craiova şi-a retras sprijinul acordat lui Mititelul pentru că acesta nu a reuşit să înscrie echipa în Liga a II-a şi autorităţile locale susţin acum un proiect de crearea a unei echipe de fotbal în cadrul clubului sportiv CS Universitatea Craiova.

Fostul internaţional Rodion Cămătaru a declarat, joi, la Sport.ro, că bazele unei asocieri între primărie şi CS Universitatea Craiova au fost stabilite în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, noua echipă urmând să fie finanţată de un om de afaceri.

"Primăria va fi un partener, în sensul că va veni cu utilităţile şi cu stadionul, restul îl va susţine omul care va băga banii. Echipa se va numi CS Universitatea Craiova şi are tot palmaresul până în '90. Echipa va juca în Liga a II-a sută la sută", a spus Cămătaru.

Întrebat cine este omul care va finanţa noul club, Cămătaru a răspuns: "O să apară cu declaraţii săptămâna viitoare, când se va anunţa proiectul".

Olguţa Vasilescu: Nu trebuie niciun fel de somaţie pentru că stadionul este proprietatea Primăriei

Primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că demersul municipalităţii este legal şi că nu era necesar ca firma lui Adrian Mititelu să fie somată că va fi evacuată, în condiţiile în care printr-o hotărâre a Consiliului Local întregul complex sportiv a fost dat Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru ca în perioada următoare să înceapă etapele de proiect tehnic şi de execuţie pentru noul stadion.

"Luna trecută, printr-o hotărâre adoptată de Consiliul Local, stadionul, şi nu numai stadionul, ci întreg complexul sportiv, este dat Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) care a făcut deja studiul de fezabilitate şi care a depus studiul către avizare la Ministerul Dezvoltării pentru ca în perioada următoare să înceapă etapele de proiect tehnic şi de execuţie pentru noul stadion. Ca şi la Sala Polivalentă, CNI intră pe o investiţie şi trebuie automat să-i predai proprietatea bunului pentru ca să poată construi complexul sportiv", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei spune că îl poate evacua pe Mititelu fără somaţie în condiţiile în care stadionul este în proprietatea municipalităţii.

"Nu trebuie să avem niciun fel de somaţie către Adrian Mititelu pentru că nu este necesar întrucât este proprietatea noastră. Am discutat cu juriştii. Vă asigur că niciunul din bunurile lui Adrian Mititelu nu va fi aruncat. Ele vor fi inventariate şi i le vom preda pe toate", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Pe de altă parte, Adrian Mititelu a declarat că acţiunea de joi a municipalităţii este un abuz.

"E un abuz. Noi avem un proces cu Primăria de evacuare, dar nu s-a finalizat. Nu este legal demersul lor", a declarat Mititelu.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a organizat conferinţa de presă după ce, joi dimineaţă, 40 de poliţişti şi mai mulţi funcţionari ai Direcţiei Patrimoniu a Primăriei Craiova au început evacuarea firmei lui Adrian Mititelum sigilând porţile şi trecând apoi la inventarierea bunurilor.

Evacuarea firmei patronului Clubului Universitatea Craiova vine la o zi după ce primarul Craiovei a anunţat că va face în Bănie o echipă nouă cu alt fnanţator.

"Mi-am dorit ca Adrian Mititelu să reuşească să facă echipă. Am stat un an lângă Adrian Mititelu şi îi spuneam lună de lună să facă echipa, dar când am văzut că nu mai are o săptămână am decis să facem noi. Adrian Mititelu a avut un termen limită pe care nu l-a respectat cred că din cauze financiare. Dacă îşi dorea putea să înstrăineze din terenurile pe care le are şi să investească, de aceea cred că nu vrea să o facă. L-am avertizat pe Adrian Mititelu că, dacă nu prezintă echipa, o fac eu. Dacă eu mai credeam vreo secundă că Adrian Mititelu vrea să mai facă echipă, rămâneam lângă el. Însă mă îndoiesc că va înscrie echipa în noul sezon fotbalistic", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Noul club de fotbal va purta denumirea de CS Universitatea Craiova şi va fi condus de o asociaţie, în frunte cu un investitor. Asociaţia va fi formată din municipalitate, alături de clubul sportiv condus de Pavel Badea, fost jucător al Universităţii Craiova, dar şi de o firmă patronată de un investitor. Acest investitor a decis, deocamdată, să rămână anonim, cel puţin până săptămâna viitoare, când primarul Craiovei îl va anunţa în mod oficial.

Stadionul "Ion Oblemenco", simbolul Universităţii Craiova, este de aproximativ doi ani în paragină. De când a fost dezafiliată echipa de fotbal, nimeni nu a mai investit niciun leu în stadion, astfel că acum o mare parte din scaune sunt distruse, arena e plină de gropi şi au crescut arbuşti în tribune, iar stadionul este populat de câini.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat, în urmă cu o lună şi jumătate, în prezenţa arhitecţilor, macheta noii arene sportive care va fi construită în oraş în locul stadionului "Ion Oblemenco", aceasta urmând să aibă 40.000 de locuri, iar investiţia va costa aproximativ 100 de milioane de euro, cel mai probabil fonduri europene. Potrivit arhitecţilor, design-ul noii arene sportive este inspirat din lucrarea "Domnişoara Pogany" a lui Constantin Brâncuşi.

Noua arenă, care se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100.000 de metri pătraţi, va avea 40.000 de locuri, tribune acoperite, iar proiectul prevede şi panouri fotovoltaice.

Firma care a realizat proiectul arenei din Craiova este SC Proiect Bucureşti, a fost desemnată de Compania Naţională de Investiţii şi este aceeaşi care a făcut proiectul unei săli multifunţionale care ar urma să fie construită în Complexul Sportiv "Lia Manoliu" din Capitală.

După excluderea grupării Universitatea Craiova, Adunarea genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelul, cât şi Primăriei Craiova. Însă Adrian Mititelul nu a găsit resursele financiare de a înscrie echipa sa în liga secundă.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că are informaţii că se "mişcă ceva" la Craiova. "Există viitor pentru Universitatea Craiova. Am văzut că se mişcă ceva cu domnul Stroe, cu Primăria, cu Pavel Badea, cu Mihai Rotaru (n.r. - om de afaceri, acţionar în cadrul SIF Moldova)... m-aş bucura ca Universitatea Craiova să se înscrie anul acesta în Liga a II-a acolo unde are drept să participe. Nu avem nicio cerere de înscriere. Au timp până pe 15 iulie să se înscrie", a spus oficialul federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici