Cluj Arena va găzdui Campionatul European de Atletism U20 din 2023

Cluj Arena a fost desemnat oficial de către European Athletics drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023, a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Cluj.

140 afișări
Imaginea articolului Cluj Arena va găzdui Campionatul European de Atletism U20 din 2023

Cluj Arena va găzdui Campionatul European de Atletism U20 din 2023

Potrivit CJ Cluj, întrunit vineri seara la Lausanne, Consiliul European Athletics (Asociaţia Europeană a Federaţiilor de Atletism), a acordat Clujului şi României şansa organizării celui de-al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1 care se va desfăşura în luna iunie a acestui an pe Cluj Arena.

La competiţie sunt aşteptaţi circa 1.500 de sportivi din 48 de ţări.

„E o reuşită extraordinară şi un motiv de mare mândrie pentru Cluj şi pentru întreaga Românie. Este un nou eveniment sportiv de mare anvergură pe care îl vom găzdui pe Cluj Arena şi care ne
poziţionează definitiv în clubul extrem de select al instituţiilor capabile să organizeze competiţii de un asemenea nivel. Totodată, e o nouă confirmare a alegerii corecte pe care am făcut-o atunci când am decis ca acest stadion să dispună de o pistă de atletism omologată la nivel internaţional şi când am asigurat toate dotările necesare”
, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

La realizarea documentaţiei pentru această candidatură s-a lucrat încă din 2018, vineri având loc prezentarea finală. Pentru a fi desemnată drept gazdă a competiţiei europene, România, reprezentată prin Cluj Arena, a concurat cu alte state extrem de bine poziţionate în atletismul european şi în organizarea de mari evenimente, dintre care în etapa finală au rămas Spania, Italia şi Estonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici