Cluj: Sistemul de irigare a gazonului la viitorul stadion, identic celui de la CM din Africa de Sud

Gazonul viitorului stadion din Cluj-Napoca va avea un sistem de irigaţii performant, complet automatizat, identic cu cel folosit pe terenurile de la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, din 2010, şi un sistem de încălzire automat, realizat la comandă în Danemarca.

91 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Consiliul Judeţean Cluj, gazonul va beneficia de operaţiuni de întreţinere şi tratamente de prevenţie şi combatere a dăunătorilor şi de vitaminizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Gazonul stadionului clujean va întruni toate caracteristicile tehnice şi agrotehnice ale marilor stadioane europene. Suprafaţa de joc va fi prevăzută cu un sistem de drenaj principal, transversal, şi va avea un sistem de irigaţii performant, complet automatizat, identic cu cel folosit la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, 2010 (sistem american Rain Bird). Gazonul va fi prevăzut cu un sistem de încălzire automatic Heatflex, realizat la comandă în Danemarca. În plus, va beneficia de operaţiuni de întreţinere extraordinare, precum şi de tratamente de prevenţie şi combatere a dăunătorilor şi de vitaminizare", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii CJ Cluj au precizat că materialele care vor fi folosite la realizarea suprafeţei de joc vor consta, printre altele, în 8.150 de metri liniari de şanţuri, 900 de metri liniari de tubulatură sistem drenaj, 24 de aspersoare pentru irigaţii, 49 de kilometri de cablu, din care 36 de kilometri cablu încălzire şi 13 kilometri de cablu de alimentare, şi 8.400 de metri pătraţi de gazon, adică 300 de tone.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a arătat, în comunicat, că proiectul de edificare a noului stadion "continuă într-un ritm alert".

"S-a ajuns deja în etapa de amenajare a suprafeţei de joc. La fel ca şi toate celelalte dotări şi amenajări ale stadionului, suprafaţa de joc va fi realizată la cele mai înalte standarde în domeniu, calitatea acesteia fiind cel puţin egală cu cea a marilor stadioane europene", a subliniat Tişe.

Lucrările la stadionul clujean vor fi finalizate în toamna acestui an, costurile investiţiei depăşind 36 de milioane de euro.

Viitoarea arenă va avea 30.000 de locuri şi va îndeplini standardele FIFA şi UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici