CM de fotbal: 600 de dansatori vor repeta 500 de ore pentru cele 25 de minute ale ceremoniei de deschidere

Şase sute de dansatori vor repeta câte 20 de ore pentru fiecare minut al ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale din Brazilia, spectacolul urmând să dureze 25 de minute.

83 afișări
Imaginea articolului CM de fotbal: 600 de dansatori vor repeta 500 de ore pentru cele 25 de minute ale ceremoniei de deschidere

CM de fotbal: 600 de dansatori vor repeta 500 de ore pentru cele 25 de minute ale ceremoniei de deschidere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe 12 iunie, ceremonia de deschidere va începe la ora 15.15 (21.15 ora României), iar primul meci, cel dintre naţionalele Braziliei şi Croaţiei se va disputa de la ora locală 17.00 (23.00 în România), informează fifa.com.

Ceremonia va evoca diversitatea şi frumuseţea Braziliei.

"Ceremonia de deschidere este un tribut adus Braziliei şi comorilor sale: natura, oamenii, fotbalul. Nivelul emoţiilor este foarte mare, iar toată lumea este foarte motivată. Nu contează dacă sunt obosiţi, dacă le e cald uneori sau că trebuie să repete un număr la nesfârşit: ei continuă să zâmbească. Este incredibil", a declarat directorul artistic belgian al ceremoniei, Daphne Cornez.

Fiecare caracteristică a ţărilor participante va fi prezentată de personaje şi recuzită. Punctul central al spectacolului va fi o minge "vie" formată din 90.000 de leduri.

"Am fost, am dat un test şi am fost aleasă. Sunt foarte fericită şi încântată. Este un eveniment unic. Nu e ca şi cum ai dansa la teatrul local, dansezi la startul Cupei Mondiale, cu milioane şi milioane de oameni care te privesc", a spus Edna Sason, în vârstă de 60 de ani, una dintre dansatoare care va reprezenta un râu la ceremonie.

Având în vedere că ceremonia de deschidere va avea loc cu mai puţin de două ore înaintea primului meci, organizatorii s-au asigurat că suprafaţa de joc nu va fi afectată. Astfel, fiecare piesă a ceremoniei a fost testată de un specialist în suprafeţe de joc, iar fiecare bucată de coregrafie a fost aşezată pe teren pentru patru ore, după care s-au efectuat teste timp de patru zile pentru a vedea reacţia gazonului.

"Ceremonia va avea loc în timpul zilei, ceea ce înseamnă că nu vom folosi prea multă lumină sau artificii. Nu vor fi obiecte ascuţite sau prea grele pe suprafaţa de joc. Spectacolul se va concentra mai mult pe dansatori, secvenţele de fantezie şi muzică, care este foarte frumoasă. Pentru realizarea muzicii s-a lucrat timp de două luni şi jumătate", a declarat Joana Havelange, oficial în cadrul ceremoniei.

Fiecare membru al echipei, care include acrobaţi, săritori pe trambuline, dansatori de capoeira şi acrobaţi pe picioroange s-au oferit voluntari la ceremonia de deschidere.

Unul dintre gimnaşti, Lucas Benedetti, în vârstă de 19 ani, speră ca spectacolul să le arate oamenilor din Brazilia ceea ce el şi colegii săi fac, în timp ce şeful de echipaj Flavio Silva, în vârstă de 36 de ani, a declarat că prezenţa capoeira în ceremonia de deschidere le va reaminti tuturor de respectul rasial şi diversitatea culturală.

"Capoeira este unul dintre cele mai mari simboluri împotriva discriminării. Dacă dansezi capoeira, nu are cum să nu îţi placă oamenii de culoare, oamenii albi, graşii, slabii, urâţii şi frumoşii. Capoeira este universală", a spus Silva.

După ce dansatorii şi acrobaţii vor termina programul de prezentare a valorilor Braziliei, ceremonia se va închide cu apariţia cântăreţilor Pitbull, Jennifer Lopez, Claudia Leitte şi a formaţiei de toboşari Olodum, care vor cânta imnul oficial al Cupei Mondiale, "We Are One".

Cupa Mondială din Brazilia va avea loc în perioada 12 iunie - 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici