Coco Gauff se impune în duelul adolescentelor la Melbourne, eliminând-o pe Emma Răducanu

Coco Gauff, numărul 7 mondial în tenisul feminin, a trecut miercuri de Emma Răducanu şi a rămas neînvinsă în acest sezon, obţinând calificarea în turul al treilea la Australian Open.

187 afișări
Imaginea articolului Coco Gauff se impune în duelul adolescentelor la Melbourne, eliminând-o pe Emma Răducanu

Coco Gauff a învins-o pe Emma Răducanu, campioana de la US Open 2021, cu 6-4, 7-6(4), miercuri seara, în turul al doilea al Australian Open. Sub luminile reflectoarelor de pe Rod Laver Arena, americanca de 18 ani s-a impus într-o primă întâlnire din circuitul profesionist a cele două tinere vedete.

Gauff o va înfrunta fie pe Zheng Qinwen, fie pe Bernarda Pera, învingătoarea urmând să se califice în optimi.

La 18 ani, Gauff este cea mai tânără jucătoare cap de serie din turneu şi a câştigat şapte meciuri consecutive în debutul sezonul 2023. Ea şi-a deschis anul cu al treilea titlu din carieră la ASB Classic din Auckland, pierzând doar 22 de game-uri în cinci meciuri.

În prima întâlnire la profesionişti dintre cele două foste adversare de la juniori, Gauff şi Răducanu au făcut un meci frumos, cu multe faze spectacol.

În setul inaugural, Gauff a fost mai precisă la punctele critice. Ea a salvat şase din şapte mingi de break, câştigând primul set cu 6-3, după 43 de minute.

Răducanu a avut un moment de revenire în meci în setul al doilea, britanica în vârstă de 20 de ani revenind de la 4-2, procurându-şi 2 mingi de set pe serviciul americancei, la 5-4.

În tiebreak, americanca a jucat mai curat şi a obţinut victoria după o oră şi 42 de minute.

Gauff a terminat meciul cu 13 lovituri câştigătoare şi 41 de erori neforţate, în timp ce Răducanu a reuşit 17 lovituri câştigătoare şi 42 de erori neforţate, în schimb a reuşit să convertească doar 2 din cele 10 mingi de break avute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici