Coman se află pe lista jucătorilor rapidişti care pot evolua în Cupa UEFA

Portarul Dănuţ Coman se află pe lista celor 25 de fotbalişti trimisă, luni, de clubul Rapid forului fotbalistic european pentru participarea în turul întâi al Cupei UEFA, unde formaţia giuleşteană va întâlni pe VfL Wolfsburg, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, managerul sportiv Cristian Costache.

13 afișări
Imaginea articolului Coman se află pe lista jucătorilor rapidişti care pot evolua în Cupa UEFA

Coman se află pe lista jucătorilor rapidişti care pot evolua în Cupa UEFA (Imagine: Mediafax Foto)

"Ieri am trimis lista la UEFA, sunt 25 de jucători, inclusiv Dani Coman. Din lotul pe care Peseiro îl are la antrenamente lipseşte doar Dobroiu", a afirmat, marţi, Costache, fără a oferi alte detalii.

Dănuţ Coman nu a fost informat despre această decizie a conducerii clubului. "Nu ştiu, nu am de unde să ştiu", a declarat, Coman, agenţiei MEDIAFAX.

Portarul, care nu a evoluat niciun minut în actualul sezon după ce a refuzat în mai multe rânduri ofertele de prelungire a contractului cu Rapid venite din partea conducerii clubului, a explicat că nu va mai discuta despre acest subiect cu oficialii giuleşteni decât în pauza competiţională din iarnă. Contractul lui Coman cu Rapid expiră în vara anului 2009, iar în iarnă, conform regulamentelor UEFA ar putea semna cu orice club fără nicio sumă de transfer.

"N-am mai discutat cu absolut nimeni din conducere. S-a terminat perioada de transferuri, dacă mai vorbim ceva de prelungire, vorbim la iarnă. Nu mi s-a dat voie să plec până la 1 septembrie, asta este. Sunt sub contract cu Rapid şi dacă va fi nevoie de mine voi da totul pe teren. Eu am avut ofertă de la Stuttgart care dădea 600.000 de euro, nu mi s-a dat voie să plec. A mai fost şi Catania, dar suma cerută pe mine a fost foarte mare", a spus Coman.

Întrebat dacă persoanele din conducere sau antrenorul au decis ca el să nu joace, Coman a răspuns: "Nu trebuie să mai răspund eu la această întrebare pentru că se ştie foarte bine cine a decis ca eu să nu joc. Peseiro e antrenor şi trebuie să pregătească echipa, nu să discute despre situaţia mea contractuală, n-ar fi normal. Asta e decizia conducerii administrative şi nu am decât să mă supun".

Coman s-a arătat nemulţumit de faptul că din cauza situaţiei de la club a pierdut şi contactul cu echipa naţională. "Am discutat cu antrenorul de portari de la naţională, cu nea Gabi Boldici. El mi-a zis că-şi doreşte să-mi rezolv situaţia cât mai repede şi să joc. Ce pot să mai zic?", a spus Dănuţ Coman.

În această vară, FC Rapid i-a propus lui Dănuţ Coman un contract pe patru sezoane, cu un salariu anual de 250.000 de euro, plus 200.000 de euro la semnătură, dar acesta a refuzat. De asemenea, acordul ar fi urmat să conţină o clauză de reziliere de 1,5 milioane de euro. Surse din cadrul clubului susţin că portarul a solicitat 250.000 de euro la semnătură şi un milion de euro pe următorii trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici