COMENTARIU Sorin Avram: Singura soluţie, un pachet de iconiţe

Vlad Chiricheş nu doar că nu merită să fie căpitanul naţionalei de fotbal a României, dar nici măcar nu are ce căuta în teren. S-a dovedit din nou acest lucru în partida cu Muntenegru din Liga Naţiunilor, în care domnul Chiricheş a oferit o pasă ideală echipei adverse din care aceasta a înscris. În timp ce scriam comentariul, domnul Chiricheş a mai comis-o o dată, muntenegrenii înscriind şi golul cu numărul doi. Muntenegru - România 2-0.

1575 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Singura soluţie, un pachet de iconiţe

COMENTARIU Sorin Avram: Singura soluţie, un pachet de iconiţe

Nimic din trecutul lui Vlad Chiricheş la Naţională nu-l recomandă pe acesta pentru a face parte din primul 11, şi nici măcarul din primul 111, dar cu toate acestea noul selecţioner insistă să-l titularizeze şi să-i pună banderola de căpitan pe braţ. Iordănescu jr. a fost adus la Naţională în speranţa că va veni cu un suflu nou, însă tânărul antrenor a ales să meargă pe aceeaşi linie învechită trasată de predecesorii săi. Măcar de Edward Iordănescu şi-ar fi rugat tatăl să-i împrumute iconiţele. Totuşi, poate că nici iconiţele nu l-ar fi ajutat, pentru că în lot nu are un Hagi, un Gică Popescu sau un Răducioiu, ci doar nişte cetăţeni în şort şi cu crampoane pe care patronii şi impresarii îi prezintă ca fiind fotbalişti.

Ivan, Creţu, Tănase, Olaru şi ceilalţi împreună cu dânşii sunt nişte comici ai gazonului, dar şi ai micului ecran, dat fiind faptul că jocurile echipei naţionale sunt televizate.

Aşa fotbalişti, aşa conducere tehnică, în condiţiile în care Iordănescu jr., nemulţumit de randamentul echipei, i-a trimis în teren pe Maxim şi Mitriţă, care doar cu mâinile ridicate ajungeau la nivelul frunţii muntenegrenilor. La aşa jucători şi aşa selecţioner, aşa echipă medicală. După ce obositul Iulian Cristea s-a accidentat în primul minut de joc, acestuia i s-a permis să rămână pe teren, cu toate că nu trebuia să fii specialist pentru a vedea că nu mai poate. Însă, la indicaţiile echipei medicale, domnul Cristea a fost lăsat în teren până când s-a ”rupt” de tot după numai câteva minute. Şi ”rupt” va mai rămâne pentru o perioadă.

România nu a jucat nici cu Franţa, nici cu Anglia, nici cu Germania şi nici măcar cu Bulgaria, ci cu Muntenegru, o formaţie modestă, mai ales că i-au lipsit vedetele.

România nu are echipă pentru că nu are campionat şi nici jucători care să evolueze la echipe din străinătate cât de cât cotate. Dar România fotbalistică este jalnică şi pentru că are o federaţie condusă de nişte încostumaţi străini de sportul cu mingea rotundă, care alor noştri li se pare a fi pătrată. O federaţie care incapabilă să aleagă un selecţioner priceput care să aibă şi un dram de inspiraţie şi un pumn de noroc.
Data viitoare Iordănescu jr. ar putea să încerce cu pupatul iconiţelor. Poate că România nu va câştiga, dar măcar nu va fi atât de penibilă ca în meciul cu Muntenegru.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici