Comisia de Apel a FRF a respins apelul înaintat de Farul în cazul nocturna

Comisia de Apel a FRF a respins, marţi, apelul înaintat de clubul Farul Constanţa, care cerea să câştige la masa verde partida cu Poli Iaşi, contând pentru etapa a V-a a Ligii I, deoarece nocturna de la stadionul ieşean nu a funcţionat.

18 afișări
Imaginea articolului Comisia de Apel a FRF a respins apelul înaintat de Farul în cazul nocturna

Comisia de Apel a FRF a respins apelul înaintat de Farul în cazul nocturna (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am avut emoţii pentru că decizia luată de Comisia de Disciplină a fost dată pe baza regulamentelor. S-a luat decizia corectă, reprogramarea meciului. Era clar că arbitrul Istvan Kovacs a greşit atunci când a fluierat sfârşitul meciului după 32 de minute şi nu a aşteptat o oră, aşa cum spune regulamentul", a declarat preşedintele clubului ieşean, Sorin Boca.

Oficialul ieşean a menţionat că trebuie să mai aştepte 21 de zile pentru a cere LPF reprogramarea meciului, deoarece Farul Constanţa mai are o cale de atac la decizia Comisiei de Apel. "Farul mai are la dispoziţie o cale de atac în acest caz până la stabilirea unei sentinţe definitive şi irevocabile. Ei pot face recurs în termen de 21 de zile la CAF sau la TAS. Astfel suntem nevoiţi să mai aşteptăm până să facem o cerere la Liga Profesionistă de Fotbal pentru reprogramarea partidei", a completat Boca.

Meciul Poli Iaşi - Farul Constanţa, din etapa a V-a a Ligii I, nu s-a mai disputat la data stabilită din cauza unor probleme la instalaţia de nocturnă a stadionului Emil Alexandrescu. Arbitrul întâlnirii, Istvan Kovacs, a trimis jucătorii la vestiare după 32 de minute de aşteptare şi după alte 13 minute s-a anunţat, la staţia de amplificare, că meciul nu va mai avea loc. Comisia de Disciplină a FRF a judecat cazul şi a decis ca meciul Poli Iaşi - Farul Constanţa să se rejoace la o dată ce va fi stabilită ulterior, deoarece nu se îndeplineau condiţiile necesare pentru a aplica grupării gazdă sancţiunea prevăzută la articolele 14, litera g, şi 34, ambele din Regulamentul Disciplinar, respectiv, pierderea jocului cu scorul de 0-3 (forfait).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici