Comisia Juridică a FRF a respins candidatura lui Răducanu, Sandu şi Iacov validaţi

Comisia Juridică a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a validat candidaturile lui Mircea Sandu şi Constantin Iacov la preşedinţia forului, însă o respinge pe cea a lui Sorin Răducanu, conform consilierului juridic Adrian Stângaciu, informează site-ul FRF.

27 afișări
Imaginea articolului Comisia Juridică a FRF a respins candidatura lui Răducanu, Sandu şi Iacov validaţi

Mircea Sandu şi Constantin Iacov, validaţi de Comisia juridică a FRF (Imagine: Mediafax Foto)

"În urma verificării documentelor depuse de persoanele ce şi-au exprimat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al FRF cu ocazia Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal din ziua de 25 ianuarie, în conformitate cu prevederile art. 37 alin. 3 din Statutul FRF, coroborate cu dispoziţiile art. 13 din Regulamentul de Aplicare a Statutului FRF, Comisia Juridică a FRF a constatat îndeplinirea condiţiilor statutare de către domnii Mircea Sandu şi Constantin Iacov, urmând să valideze candidaturile acestora", a anunţat Stângaciu.

În schimb, candidatura lui Sorin Răducanu a fost respinsă, Stângaciu explicând că există mai multe motive care justifică luarea acestei decizii.

"În ceea ce priveşte candidatura domnului Sorin Victor Răducanu, documentaţia depusă este incompletă. CS Petrolul 95 Ploieşti, clubul care a propus candidatura, dar nu a înregistrat documentul, nu este club afiliat la FRF, drept care nu e îndeplinită condiţia prevăzută de art. 13 alin. 1 din Regulamentul de Aplicare a Statutului FRF. Domnul Răducanu nu a depus «programul strategic privind organizarea şi dezvoltarea activităţii fotbalistice pentru perioada viitorului mandat de patru ani», aşa cum prevede art. 13 alin. 2 din Regulamentul de Aplicare a Statutului FRF. Totodată, domnia sa nu a dovedit prin niciun mijloc de probă îndeplinirea condiţiei prevăzută de art. 37 alin. 3 lit. c din Statutul FRF, respectiv că nu a suferit condamnări penale privative de libertate".

Comitetul Executiv al FRF a decis, în 20 decembrie 2009, ca Adunarea Generală ordinară a FRF, în cadrul căreia se vor organiza alegeri pentru desemnarea preşedintelui forului, să aibă loc la data de 25 ianuarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici