Comisia sportivilor din cadrul CIO se opune oricărui boicot al JO

Comisia sportivilor din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), reunită la Lausanne, s-a declarat împotriva oricărui boicot al Jocurilor Olimpice ce vor avea loc, în perioada 8-24 august, la Beijing, considerând că o astfel de măsură ar fi "zadarnică şi absurdă".

9 afișări
Imaginea articolului Comisia sportivilor din cadrul CIO se opune oricărui boicot al JO

Comisia sportivilor din cadrul CIO se opune oricărui boicot al JO (Imagine: Mediafax Foto)

"Credem că boicoturile nu au ca rezultat decât rănirea sportivilor. Lumea cunoaşte astfel de probleme şi conflicte. Dacă permitem ca Jocurile Olimpice să fie un prilej de expresie a acestora, se va schimba chiar esenţa a ceea ce trebuie să facem, adică punerea în competiţie a sportivilor într-un spirit de respect, prietenie şi fair play", se arată într-un comunicat al comisiei formate din 15 membri.

Fostul atlet rus Serghei Bubka, preşedintele comisiei sportivilor din cadrul CIO şi fost campion olimpic la săritura cu prăjina, a declarat că încă este mâhnit că nu a putut participa la Jocurile Olimpice de la Altanta, în 1984, din cauza războiului rece. "Sincer, nu vreau ca vreun atlet să fie pedepsit printr-o astfel de decizie", a declarat Bubka, deţinător al recordului mondial la săritura cu prăjina, 6,14 metri, stabilit în 1994.

Comisia sportivilor a condamnat şi incidentele produse în timpul periplului flăcării olimpice prin lume. "Protestele violente sunt împotriva valorilor pe care flacăra le reprezintă", se menţionează în comunicatul comisiei.

După 24 martie, când a avut loc ceremonia de aprindere a flăcării olimpice, mai multe incidente, unele violente, au marcat periplul mondial al torţei. Protestatarii au dorit astfel să tragă un semnal de alarmă în privinţa situaţiei din Tibet şi să pună China într-o situaţie jenantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici