Comitetul Executiv al FIFA a aprobat limitarea la 12 ani a mandatelor în cazul preşedintelui forului

Comitetul Executiv al FIFA a aprobat, joi, la Zurich, limitarea la 12 ani a mandatelor cumulate în cazul preşedintelui FIFA, a anunţat forul mondial, pe site-ul oficial.

64 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al FIFA a aprobat limitarea la 12 ani a mandatelor în cazul preşedintelui forului

Comitetul Executiv al FIFA a aprobat limitarea la 12 ani a mandatelor în cazul preşedintelui forului (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Astfel, o persoană nu va putea deţine funcţia de preşedinte al FIFA pentru mai multe de trei mandate de câte patru ani. Această măsură este valabilă şi în cazul membrilor mai multor comisii ale FIFA.

Comitetul Executiv a mai aprobat, între altele, "o separare clară a funcţiilor «politice» de cele de management", aplicarea principiului diversităţii (promovarea femeilor), precum şi ca din comisiile de finanţe, dezvoltare şi conducere să facă parte şi membri independenţi şi ca toţi membrii comisiilor FIFA să fie verificaţi pentru a se vedea dacă sunt integri.

Comitetul Executiv a aprobat în unanimitate propunerile venite din partea Comisiei de Reformă. Recomandările vor fi supuse votului membrilor FIFA a congresul extraordinar de la Zurich, din data de 26 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici