Comitetul Internaţional Olimpic spune că a fost victima unor farse telefonice ruseşti

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a fost victima unor farse telefonice ruseşti, a declarat joi CIO, în contextul în care relaţiile dintre organismul olimpic şi Rusia se deteriorează rapid după interzicerea participării sportivilor ei la Jocurile Olimpice de la Paris.

125 afișări
Imaginea articolului Comitetul Internaţional Olimpic spune că a fost victima unor farse telefonice ruseşti

Comitetul Internaţional Olimpic spune că a fost victima unor farse telefonice ruseşti

CIO a precizat că au fost efectuate apeluri false către organismul olimpic şi preşedintele său, apelanţii prezentându-se drept reprezentanţi ai Comisiei Uniunii Africane şi dorind să discute situaţia cu Rusia.

„Se pare că a avut loc un nou incident în campania rusă de dezinformare şi defăimare împotriva Comitetului Internaţional Olimpic şi a preşedintelui său", a declarat CIO într-un comunicat, citat de Reuters.

"Apelurile false care pretindeau că provin de la Comisia Uniunii Africane par să fi fost făcute de acelaşi grup care a atacat deja o serie de lideri politici mondiali şi alte personalităţi de rang înalt în acelaşi mod."

În septembrie, premierul italian Giorgia Meloni vorbise despre conflictul din Ucraina într-o convorbire telefonică cu farsorii ruşi, care au păcălit şi alţi politicieni şi celebrităţi occidentale în încercarea de a obţine remarci sincere, fără menajamente.

"În timpul convorbirilor, o persoană care pretindea că este preşedintele Comisiei Uniunii Africane dorea să aibă argumente, în special din partea CIO, împotriva politizării sportului de către guvernul rus, pentru a pregăti o declaraţie împotriva acestei politizări", a precizat CIO.

Nu s-au oferit detalii despre conversaţii şi nici nu s-a precizat câte apeluri au fost efectuate.

Marţi, CIO a anunţat că le-a interzis sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la parada de la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Paris, din cauza războiului din Ucraina.

Acest lucru a provocat un răspuns dur din partea Moscovei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând miercuri că decizia CIO reprezintă „distrugerea ideii de olimpism" şi o încălcare a intereselor sportivilor.

Relaţiile dintre Rusia, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci, şi CIO s-au deteriorat în ultimele luni.

Ruşii şi bieloruşii vor concura ca atleţi neutri la Paris, fără steagurile şi imnurile lor, iar CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus în octombrie pentru că a recunoscut consiliile olimpice regionale pentru regiunile ocupate de Rusia în Ucraina - Luhansk, Doneţk, Kherson şi Zaporizhzhia.

Rusia, ale cărei Jocuri Olimpice de la Soci, cu un preţ de peste 51 de miliarde de dolari, au fost cele mai scumpe Jocuri de vară sau de iarnă la momentul respectiv, intenţionează să organizeze propriile Jocuri ale Prieteniei multinaţionale în septembrie, ceea ce a provocat şi mai multă nemulţumire la CIO.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cio,
farse,
paris 2024

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici