Comitetul Internaţional Olimpic: Steagul olimpic coborât în bernă, după atentatele de la Paris

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat, sâmbătă, într-un comunicat, că steagul olimpic va fi coborât în bernă ca urmare a atentatelor de la Paris, el menţionând că i-a trimis lui Francois Hollande o scrisoare de condoleanţe şi de susţinere.

135 afișări
Imaginea articolului Comitetul Internaţional Olimpic: Steagul olimpic coborât în bernă, după atentatele de la Paris

CIO: Steagul olimpic coborât în bernă, după atentatele de la Paris

"Aceste atacuri sunt extrem de şocante. CIO condamnă aceste acte barbare şi laşe. Acesta nu este doar un atac asupra poporului francez şi Parisului, este un atac împotriva umanităţii şi împotriva valorilor olimpismului. Rămânem uniţi cu toţi oamenii din lume. Gândurile noastre se îndreaptă către familiilee şi prietenii celor care au fost ucişi sau răniţi. Apreciem munca deosebită a atâtor bărbaţi şi femei din domeniul medical şi cel al ordinii publice, care ajută populaţia în aceste momente dificile. În aceste vremuri întunecate, ar trebui să ne amintim de puterea sportului de a uni oamenii şi comunităţile şi de a aduce pace. Astăzi toţi oamenii cu bunăvoinţă vor spune: «Suntem cu toţii francezi». I-am trimis astăzi o scrisoare de condoleanţe şi susţinere preşedintelui Hollande şi am decis ca steagul olimpic să fie coborât în bernă în amintirea acestei tragedii", se arată în comunicatul semnat de Thomas Bach.

Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici