Comitetul Olimpic Australian îi aduce un omagiu jucătoarei Ashleigh Barty după retragerea sa din tenis

Comitetul Olimpic Australian (AOC) i-a adus un omagiu jucătoarei de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, în semn de recunoaştere a realizărilor sale, după ce aceasta şi-a anunţat retragerea din acest sport.

349 afișări
Imaginea articolului Comitetul Olimpic Australian îi aduce un omagiu jucătoarei Ashleigh Barty după retragerea sa din tenis

Barty a făcut parte din delegaţia record de 16 olimpici australieni indigeni prezenţi în echipa de la Tokyo 2020, unde şi-a făcut debutul olimpic, câştigând bronzul la dublu mixt.

Tripla campioană de Grand Slam s-a declarat „foarte fericită" cu traiectoria carierei sale în tenis, dar a spus că a venit momentul să „se îndepărteze, să urmeze alte visuri şi să lase rachetele jos".

Colegii lui Barty şi-au folosit reţelele de socializare pentru a recunoaşte parcursul fenomenal al carierei sale.

Şeful de misiune al echipei olimpice australiene la Tokyo, Ian Chesterman, a subliniat că Barty a avut o mare influenţă pentru toţi australienii. „Performanţele uimitoare ale lui Ash pe teren şi generozitatea, empatia şi umilinţa în afara terenului au inspirat milioane de australieni", a spus el.

Ash Barty, sportivă indigenă cu personalitate şi talent

„Ash a continuat tradiţia mândră a olimpicilor australieni indigeni, fiind unul dintre cei 16 atleţi indigeni din echipa de la Tokyo, un număr record. Câştigând o medalie de bronz în proba de dublu mixt la debutul său olimpic, Ash şi-a demonstrat spiritul care o caracterizează. Aţi putut vedea la prima mână forţa şi magnetismul personalităţii lui Ash, era întotdeauna un zumzet atunci când Ash era în Village.

Sportivii erau atât atraşi, cât şi motivaţi de Ash, ea are o aură în jurul ei.

Îi urez lui Ash toate cele bune în viitoarele ei încercări, ea a demonstrat deja că este o campioană şi sunt sigur că va aplica aceeaşi pasiune şi atitudine în orice cale va alege".

Barty s-a retras din tenis cu trei titluri de Grand Slam la simplu - Openul Franţei 2019, Wimbledon 2021 şi Openul Australiei din acest an.

De asemenea, ea a câştigat titlul la dublu, la US Open 2018, alături de CoCo Vandeweghe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici