Componenţa naţionalei masculine de baschet pentru Campionatul Mondial Universitar

Echipa naţională de baschet masculin universitară a României se va reuni în 5 iunie, la Braşov, pentru pregătirea şi participarea la Campionatul Mondial din Serbia (1-12 iulie).

3 afișări

Antrenorul naţionalei universitare, Dan Calancea (CSU Braşov), va convoca un lot lărgit, din care la finalul pregătirii vor rămâne 12 jucători pentru meciurile oficiale.

Lotul convocat este următorul: Adrian Blidaru, Daniel Tudosă, Andrei Dragoş, Adrian Filovici, Florin Muntean, Andrei Mandache, Radu Paliciuc, Paul Chetreanu, Cezar Stănescu, Mihai Petcu (SUA), Bogdan Stăncuţ, Vlad Moldoveanu (SUA), Mihai Silvăşan, Ionuţ Macaveiu, Titus Nicoară (Austria), Andrei Dohi, Alexandru Mihuţi, Ionuţ Drăguşin, Laszlo Lazăr, Cătălin Baciu (SUA), Mihai Buciuman.

"Avem programate şi meciuri de verificare, posibil cu Germania sau Bulgaria, între 12 şi 14 iunie, după care vom continua pregătirea la Oradea şi Timişoara, până în 28 iunie, când avem programată plecarea spre Belgrad. În acest moment venirea jucătorilor din SUA, care activează în colegii, este sub semnul întrebării, dar sper că îi vom avea alături", a declarat antrenorul Dan Calancea, pentru MEDIAFAX.

La CM Universitare vor participa 32 de echipe naţionale, împărţite în 8 grupe. Echipa României face parte din grupa B, în care va lupta cu Lituania, Emiratele Arabe Unite şi Mexic. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica mai departe.

"Lituania pare favorita grupei, ştim cu toţii valoarea baschetului din ţara lor. Despre celelalte două adversare nu prea avem informaţii, dar până la urmă este important ca noi să jucăm bine şi să mergem cu gândul la victorie, indiferent de numele oponentelor", a explicat Dan Calancea.

Campionatul Mondial Universitar se va desfăşura între 1 şi 12 iulie, în Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici