Concurenţi din 42 de ţări participă la Maratonul Internaţional Bucureşti 2011

A patra ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti Raiffeisen, care se va desfăşura între 7 şi 9 octombrie, va avea la start concurenţi din 42 de ţări, organizatorii fiind încrezători că la eveniment vor participa 5.000-6.000 de oameni, alergători şi susţinători.

403 afișări
Imaginea articolului Concurenţi din 42 de ţări participă la Maratonul Internaţional Bucureşti 2011

Concurenţi din 42 de ţări participă la Maratonul Internaţional Bucureşti 2011 (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

Organizat de Bucharest Running Club, Maratonul cuprinde mai multe evenimente: cursa de maraton - 42.195 km, semi-maraton - 21.095, ştafetă - 4x10.54, Cursa Populară Gillette - 4 km (pentru amatori), crosul copiilor, care va avea loc sâmbătă, şi Cursa Scaunelor cu Rotile pentru persoanele cu dizabilităţi. La evenimentul principal, organizatorii se aşteaptă la un număr de 2.000 de participanţi.

În acelaşi timp, Federaţia Română de Atletism organizează în cadrul evenimentului Campionatul Naţional de Maraton, seniori, tineret şi juniori, masculin şi feminin, şi Campionatul Naţional de Maraton pentru veterani. La Campionatul Naţional de Maraton şi-au anunţat prezenţa 65 de sportivi, printre care nu se numără campioana olimpică Constantina Diţă şi campioana mondială Lidia Şimon.

Fondurile strânse la Maratonul Internaţional Bucureşti Raiffeisen vor fi donate fundaţiilor non-profit Hospice Casa Speranţei şi Viitorul Plus.

Preşedintele Bucharest Running Club, Valeria Răcilă van Groningen, s-a declarat mulţumită că a putut reface traseul în timp util, după ce măsurile de securitate privind Adunarea Parlamentară NATO de la Bucureşti au impus anumite restricţii.

Fiind un eveniment caritabil, organizatorii au anunţat că vor participa la maraton, cu scopul de a strânge fonduri, şi tenismenul Victor Hănescu, şi fosta atletă Gabriela Szabo. Totodată, Szabo va da startul curselor de sâmbătă, cele rezervate copiilor.

Directorul sportiv al FC Steaua, Narcis Răducan, a anunţat că va alerga şi el, împreuna cu soţia sa şi cu fiul cel mare, la una dintre categoriile Maratonului Internaţional.

Fondul de premiere este de 40.000 de euro, câte 3.000 de euro urmând să câştige învingătorii de la masculin şi feminin. Participanţii vor primi şi produse ale partenerilor Maratonului. Startul şi finish-ul cursei au loc în Piaţa Alba-Iulia.

Taxele de participare la maraton au fost cuprinse între 20 şi 100 de euro. Pentru Cursa Populară, participanţii au plătit câte 30 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici