Condescu: Ne cerem scuze dacă arbitrul s-a simţit vreun moment jignit

Preşedintele Marin Condescu şi-a cerut scuze în numele clubului Pandurii dacă arbitrul Augustus Constantin s-a simţit jignit de semnele antrenorului Sorin Cârţu, la meciul cu Unirea Urziceni.

13 afișări
Imaginea articolului Condescu: Ne cerem scuze dacă arbitrul s-a simţit vreun moment jignit

Condescu: Ne cerem scuze dacă arbitrul s-a simţit vreun moment jignit

"În primul rând vreau ca în numele clubului să ne cerem scuze dacă arbitrul s-a simţit vreun moment jignit şi considerăm că a fost un incident care a avut loc doar izolat pe timpul desfăşurării partidei. Eu spun că a fost un meci bun şi e un punct onorabil pe care l-am obţinut cu echipa care este campioana României, care a avut un rezultat foarte bun în Liga Campionilor şi care merită respectul nostru al tuturor", a declarat Condescu.

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a fost suspendat şase etape de Comisia de Disciplină a LPF şi a fost amendat cu suma de 6.800 de lei, pentru gestul de la finalul meciului cu Unirea Urziceni. La finalul meciului cu Unirea Urziceni, scor 0-0, Sorin Cârţu şi-a încrucişat mâinile, ca şi cum ar fi avut cătuşe la mâini, şi i-a arătat acest semn arbitrului Augustus Constantin, fiind nevoie de intervenţia unor membri ai staff-ului echipei Pandurii pentru a-l îndepărta pe tehnician de pe teren.

Oficialul nu crede că arbitrajul a influenţat derularea jocului şi consideră că arbitrii români trebuie încurajaţi: "Nu a fost influenţat rezultatul meciului de deciziile de arbitraj şi din punctul meu de vedere, ca la orice meci, au fost şi greşeli minore, dar niciuna din echipe nu a fost avantajată. Iar la noi de câte ori ne-a arbitrat Augustus Constantin, chiar dacă rezultatele nu ne-au fost favorabile, nu au fost probleme. Cred că Pandurii Târgu Jiu face parte din acele echipe care susţin arbitrii români şi care nu a protestat doar când greşelile au fost evidente.

Şi aduc aici aminte doar de meciul cu FC Braşov din primăvară unde a arbitrat Tudor care la trei zile a spus să-l iertăm că a greşit că nu a fost în formă. Noi nu am mai continuat polemica cu el. Şi Augustus Constantin a greşit când ne-a arbitrat la Caracal cu Universitatea Craiova, când a dat un 11 metri iar marţi după meci, Augustus a avut curajul să spună că a greşit şi că nu a fost 11 metri că a fost indus în eroare de mâna ridicată a lui Vancea. Contestând în continuare cu vehemenţa cu care se contestă arbitrajul românesc, fotbalul nostru are de pierdut şi noi toţi avem de pierdut. Nu o să mai vină să arbitreze nimeni în fotbalul românesc".

Referitor la atitudinea lui Sorin Cârţu, preşedintele a explicat faptul că acesta trăieşte meciul altfel decât cei din jur şi de aceea se transformă: "Îl cunosc pe Sorin Cârţu, atât cât mi-a permis el să-l cunosc. Cred că cea mai mare problemă a lui şi cel mai mare defect este o calitate, trăieşte meciul la maxim. Înainte de meci, după meci şi la antrenamente este o cu totul altă persoană. Din păcate pe timpul meciului se transformă, se încinge rău de tot. El are şi o vorbă, drogul lui este fotbalul! Nici decizia comisiei de disciplină de a-i da şase etape de suspendare fără să asculte şi părerea lui nu mi se pare corectă. Eu cred, din experienţa pe care o am, şi lucrez de peste 20 de ani cu oamenii, că niciodată sancţiunile care sunt insuportabile nu îndreaptă lucrurile, ci le înrăiesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici