Conducerile FRF şi LPF anunţă că nu se vor mai jigni reciproc

Conducerile executive şi administrative ale FRF şi LPF au anunţat luni, printr-un comunicat comun, că au oprit declaraţiile reciproc jignitoare, calomnioase sau acuzatoare, pentru a oferi un exmplu tuturor oficialilor din fotbalul românesc, informează site-ul oficial al Federaţiei române de Fotbal.

9 afișări
Imaginea articolului Conducerile FRF şi LPF anunţă că nu se vor mai jigni reciproc

Conducerile FRF şi LPF anunţă că nu se vor mai jigni reciproc (Imagine: Mediafax Foto)

În comunicat semnat de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu şi de preşedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, se precizează că cele două foruri îşi propun asanarea climatului din fotbalul intern.

"Acest demers ar fi trebuit să înceapă mai demult, deoarece anumite declaraţii nu şi-au avut niciodată locul şi rostul. Cât nu este prea târziu şi ca un semnal al deciziei de a asana climatul fotbalistic din ţara noastră, atât prin puterea propriului exemplu, cât şi prin prevederi regulamentare de maximă asprime, FRF şi LPF au hotărât să-şi canalizeze eforturile în direcţia firească pentru moralitatea şi fair-play-ul fotbalului românesc", se arată în comunicatul citat.

Cele două foruri vor întreprinde iniţiative legislative comune care vor avea ca obiectiv modernizarea infrastructurii fotbalistice din România, îmbunătăţirea legislaţiei sportive, astfel încât finanţarea şi sponsorizarea fotbalului şi a sportului în general să ofere facilităţi de natură fiscală pentru persoanele interesate. De asemenea, FRF şi LPF doresc să lupte în continuare pentru combaterea huliganismului şi a violenţei verbale pe stadioane şi în afara lor.

Totodată, FRF şi LPF avertizează că, în cazul în care vor exista abateri de la buna cuviinţă, moralitate şi fair-play, organismele jurisdicţionale vor aplica, în baza regulamentelor sportive, cele mai dure sancţiuni. "(...) FRF şi LPF adresează un apel tuturor conducătorilor, investitorilor, antrenorilor, jucătorilor, precum şi celorlalte persoane implicate în fotbalul românesc să se concentreze exclusiv asupra muncii şi menirii lor şi să contribuie, în acest mod, la atingerea tuturor obiectivelor propuse pentru îmbunătăţirea fotbalului în special şi a sportului în general, deoarece rezultatele benefice pentru noi toţi pot fi obţinute doar printr-un efort comun. (...) Atragem atenţia că, în cazul în care vor exista abateri de la buna cuviinţă, moralitatea şi fair-play-ul care trebuie să caracterizeze fotbalul românesc, organismele jurisdicţionale vor aplica, în baza regulamentelor sportive, cele mai dure sancţiuni. De asemenea, intenţionăm să purtăm discuţii cu autorităţile competente, astfel încât legislaţia referitoare la comportamentul suporterilor pe stadioane să prevadă masuri dintre cele mai aspre împotriva celor care produc tulburări şi violenţe.", se menţionează în comunicat.

În comunicatul postat pe site-ul www.frf.ro, se mai precizează că FRF şi LPF "vor acţiona în comun pentru combaterea discriminării, rasismului, violenţei şi a declaraţiilor calomnioase".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici