Condusă de Rudi Völler, Germania întrerupe seria de înfrângeri cu o victorie cu 2-1 în faţa Franţei

Germania, gazda Euro 2024, a învins marţi Franţa cu 2-1 într-un meci amical, întrerupând o serie de trei înfrângeri consecutive şi recăpătând puţină încredere după o serie nefastă care a dus duminică la demiterea antrenorului Hansi Flick.

126 afișări
Imaginea articolului Condusă de Rudi Völler, Germania întrerupe seria de înfrângeri cu o victorie cu 2-1 în faţa Franţei

Sursa foto: X/DFB

Golurile marcate de Thomas Mueller şi Leroy Sane la început şi la final au oferit Germaniei, condusă pentru acest meci de directorul sportiv Rudi Völler, prima victorie în ultimele şase meciuri şi au pus capăt unor zile tulburi pentru cvadrupla campioană mondială.

În timp ce Franţa, vicecampioana mondială din 2022, nu şi-a aliniat cea mai puternică echipă, cu căpitanul Kylian Mbappe pe bancă, performanţa generală a Germaniei a fost mult îmbunătăţită faţă de înfrângerea de sâmbătă cu 4-1 pe teren propriu în faţa Japoniei, care a dus la plecarea lui Flick.

"Pentru noi a fost clar că vom alerga mult astăzi", a spus Mueller după meci. "A fost o situaţie nebună în ultimele trei zile. Dar felicitări lui Rudi şi staff-ului său pentru modul în care au făcut faţă.

"Am făcut ceea ce a trebuit, am muncit din greu şi am fost recompensaţi pentru asta. Nu ar trebui să citim prea mult în această victorie, dar pentru noi a fost o mică eliberare emoţională".

Germanii, care câştigaseră doar patru din ultimele 17 meciuri, înainte de cel de marţi, sunt motivaţi să creeze o atmosferă pentru turneul de anul viitor în rândul fanilor de acasă şi şi-au propus să îşi refacă imaginea pătată de putere fotbalistică.

Au presat din start şi au fost recompensaţi când veteranul Mueller a înscris din interiorul careului în minutul 4, pentru al 45-lea său gol internaţional, la capătul unei faze colective frumoase precdată de 13 pase.

Francezii au intrat treptat în joc şi au devenit mai periculoşi, Randal Kolo Muani şi Aurelien Tchouameni punând presiune pe apărarea gazdelor.

Portarul Andre ter Stegen s-a opus în două rânduri egalării la execuţiile lui Tchouameni, din minutul 57, şi Griezmann în minutul 82.

Sane a finalizat apoi, după o pătrundere rapidă, pentru 2-0, în minutul 87, înainte de a-l faulta în careu pe Marcus Thuram, două minute mai târziu, pentru un penalty transformat de Griezmann, care a închis tabela la 2-1.

"A fost o uşurare pentru noi toţi. Ne simţim bine, mai ales după recentele înfrângeri", a spus interimarul Rudi Völler, câştigător al Cupei Mondiale din 1990, care a antrenat Germania în perioada 2000-2004.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici