Consorţiul care gestionează stadionul Maracana vrea ca arena să găzduiască doar meciuri importante

Consorţiul care gestionează stadionul Maracana a anunţat că vrea ca arena din Rio de Janeiro să nu mai găzduiască meciuri "mici", ci doar partide importante.

51 afișări
Imaginea articolului Consorţiul care gestionează stadionul Maracana vrea ca arena să găzduiască doar meciuri importante

Consorţiul care gestionează stadionul Maracana vrea ca arena să găzduiască doar meciuri importante (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consorţiul consideră că este mai bine ca arena să fie închisă decât să găzduiască meciuri la care nu poate fi valorificată complet.

"Meciurile mici au putere mică de atragere a publicului, cum este cazul la majoritatea partidelor din campionatul din Rio de Janeiro. Nu este de ajuns pentru un stadion de renume internaţional cu capacitate de 78.000 de locuri", a precizat consorţiul Maracana, adăugând că încă nu s-a luat o decizie definitivă.

Consorţiul, care gestionează arena din 2013, a menţionat că deschiderea stadionului pentru un meci cu 2.800 de spectatori costă la fel de mult ca folosirea arenei pentru o partidă cu 30.000 de spectatori.

Stadionul Maracana, gazda finalelor din 1950 şi 2014 ale Cupei Mondiale, va găzdui ceremoniile de deschidere şi de închidere ale Jocurilor Olimpice din 2016.

Renovarea arenei pentru Cupa Mondială din 2014 a costat aproape 500 de milioane de dolari.

Conform unor contracte în vigoare, stadionul găzduieşte meciuri ale unor echipe ca Fluminense, Flamengo şi Botafogo, din campioatul din Rio de Janeiro.

Pe arena Maracana au loc şi concerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici